Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

SANTA CLAUS IS COMING TO TOWN

   Για την τελευταία εκπομπή της χρονιάς σήμερα, διάλεξα να ακούσουμε μερικά από τα καλύτερα τραγούδια που αναφέρονται στον Άγιο Βασίλειο, τον πολύ αγαπημένο μύθο μικρών αλλά και μεγάλων! Εύχομαι σε όλους μας να έχουμε μια καλή χρονιά, το 2012 να μας φέρει μερικές (έστω) από τις καλύτερες στιγμές της ζωής μας και να έχουμε όλοι την υγεία μας σε καλή κατάσταση. Εύχομαι επίσης να μπορούμε να χαμογελάμε κάθε μέρα και τα προβλήματά μας να γίνονται κάθε μέρα και λιγότερα. Ευχές για καλή μουσική δεν θα κάνω. Πάντα θα υπάρχει καλή μουσική. Το θέμα είναι να μπορούμε να την ανακαλύπτουμε.


 
   Όπως και για τα Χριστουγεννιάτικα, έτσι και για τα τραγούδια του Αη Βασίλη, η λίστα με τους μουσικούς και καλλιτέχνες που ερμήνευσαν τέτοια τραγούδια φαίνεται να είναι ατελείωτη και να ξεκινάει από τα πολύ παλιά χρόνια. Απ' όλα τα τραγούδια που μιλάνε γι' αυτό το θέμα όμως, ένα φαίνεται να είναι το δημοφιλέστερο. Είναι το τραγούδι του 1934 με τίτλο 'Santa Claus Is Coming To Town', το οποίο περιγράφει στους στίχους του όλα αυτά που είναι και κάνει ο συμπαθητικός, χοντρούλης, καλόκαρδος Santa...
   Υποτίθεται, βέβαια, ότι ο Santa Claus φέρνει τα δώρα στα καλά παιδάκια την παραμονή των Χριστουγέννων, αλλά σε πολλές δυτικές χώρες (ειδικότερα στην Ελλάδα) τα παιδιά περιμένουν δωράκια την παραμονή της πρωτοχρονιάς. Γι' αυτό, εξάλλου, τραγουδάνε και τα κάλαντα που αναφέρονται στον Άγιο Βασίλη την παραμονή του εορτασμού του νέου έτους.
   Επίσης, σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη, ο Santa Claus είναι μια φιγούρα που προέρχεται από την ιστορική φιγούρα του Saint Nicholas, ενώ για μας τους Έλληνες ισχύει ότι ο παπούλης που μοιράζει τα δώρα είναι ο Άγιος Βασίλειος της Καισαρείας, υπαρκτό πρόσωπο που έξησε το 300 μ.Χ. και έμεινε στην ιστορία γιατί ήταν ένας από τους πρώτους που έθεσε τις βασικές αρχές του μοναχισμού και για το φιλανθρωπικό του έργο!
   Ο Santa Claus για τους Ευρωπαίους, αλλά και τους Αμερικανούς από το 19ο αιώνα και μετά, δεν έρχεται από την Ανατολή και την Καισαρεία, αλλά κατοικεί στο Βόρειο Πόλο παρέα με πολλά μικρά ξωτικά που τον βοηθάνε και, φυσικά, τα ελάφια που σέρνουν το ιπτάμενο έλκηθρό του! Παρακάτω ακολουθεί μια λίστα με μερικά από τα δημοφιλέστερα τραγούδια που γράφτηκαν για τον Santa Claus, αξίζει όμως να δείτε και το πολύ καλό και διασκεδαστικό video clip των Killers!



Santa's best moments:
1. Harry Reser feat. Tom Stacks - 'Santa Claus Is Coming To Town'
2. Gene Autry - 'Here Comes Santa Claus'
3. Jimmy Boyd - 'I Saw Mummy Kissing Santa Claus'
4. Eartha Kitt - 'Santa Baby'
5. The Damned - 'There Ain't No Sanity Claus'
6. The Killers - 'Don't Shoot Me Santa'
7. Elvis Presley - 'Santa Claus Is Back In Town'
8. Mitch Miller - 'Must Be Santa'
9. Clarence Carter - 'Back Door Santa'
10. Cliff Richard - 'Santa's List'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου