Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

HAPPY B-DAY CARMINE APPICE

   Από τις 16.00 έως τις 17.00 στον Up 'n' Loud σήμερα τραγούδια των Rufus Thomas, James Brown από το χώρο της funk/soul, Pixies, Pulp από τα alternative 90's, Kasabian, Still Corners σε καινούργια τραγούδια τους, Havana 3AM και Fuzztones για τα χρόνια μας πολλά στους Paul Simonon και Rudi Protrudi. Έχουμε επίσης μουσική από τους Dave Clark Five, Durutti Column, William Orbit και το απίστευτο Christmas single των Fear από το 1982. Θα ακούσουμε εννοείται και τον drummer Carmine Appice σε ηχογραφήσεις του με τους Vanilla Fudge και Cactus...



   Σήμερα έχει γενέθλια ένας από τους καλύτερους και πιο επιδραστικούς drummers που πέρασαν από τη rock σκηνή τα τελευταία 50 χρόνια. Ο Carmine Appice των Vanilla Fudge, Cactus και Beck, Bogert & Appice και όχι μόνο...
   Γεννήθηκε το 1946 στο Brooklyn της Νέας Υόρκης από οικογένεια που είχε Ιταλική καταγωγή και από μικρός σπούδασε κλασική μουσική. Στη συνέχεια ήρθε σε επαφή με την jazz και ασχολήθηκε με τα τύμπανα όταν άκουσε τους Gene Krupa και Buddy Rich.
   Ο Appice έγινε γνωστός στο κοινό της rock με τη συμμετοχή του στο πολύ καλό ψυχεδελικό συγκρότημα Vanilla Fudge, με τους οποίους ηχογράφησε 5 δίσκους από το 1967 μέχρι και το 1970, συμμετέχοντας, μάλιστα, και στις συνθέσεις των τραγουδιών. Στη συνέχεια, μαζί με τον τραγουδιστή των Amboy Dukes, Rusty Day, και τον Jim McCarty των Mitch Ryder & The Detroit Wheels σχημάτισε το blues rock συγκρότημα Cactus. Oι Cactus κυκλοφόρησαν 4 πολύ καλούς δίσκους μεταξύ 1970-1972 και κατόπιν, ο Appice μαζί με τον Tim Bogert τους εγκατέλειψαν για να δημιουργήσουν, μαζί με τον πολύ γνωστό κιθαρίστα Jeff Beck, το τρίο Beck, Bogert & Appice. Το σχήμα αυτό κράτησε μονάχα για ένα studio και ένα live άλμπουμ (1973-74) και μετά ο Appice βρέθηκε να συμμετέχει στο group του Rod Stewart!
    Στα τέλη των 70's θα παίξει τύμπανα στο δίσκο του Paul Stanley των Kiss και θα συνθέσει μαζί με τον Rod Stewart τη μεγάλη επιτυχία 'Do Ya Think I'm Sexy?'. Παράλληλα θα ηχογραφήσει και δύο δίσκους με το blues rock σχήμα KGB που αποτελούσαν οι Ray Kennedy, Ric Grech, Mike Bloomfield, Barry Goldberg
   Στα πρώτα χρόνια των 80's, κι ενώ είναι ακόμη στο συγκρότημα του Rod Stewart θα συνθέσει την επιτυχία 'Young Turks' και θα κυκλοφορήσει και τον πρώτο του solo δίσκο το 1981. Είναι μια πολύ επιτυχημένη περίοδος για τον Appice τα 80's, αφού συνεργάζεται και με τους Ted Nugent, John Sykes, Blue Murder, King Kobra και έχει συμμετοχή στο δίσκο 'A Momentary Lapse Of Reason' των Pink Floyd. To 1983, επίσης, περιοδεύει μαζί με τον Ozzy Osbourne σαν βασικό μέλος του group του.
  Στα 90's δεν θα κάνει σπουδαία πράγματα αλλά συνεχίζει να ηχογραφεί με συγκροτήματα όπως Mother's Army, Pappo's Blues και παίζει στο άλμπουμ 'True Obsessions' του Marty Friedman (1996). Θα κυκλοφορήσει και το δεύτερο δίσκο του το 1995. Ο τρίτος θα έρθει το 2001 και θα ακολουθήσουν ακόμη δύο το 2008 και το 2009. Πρόσφατα, το 2011, ηχογράφησε με τον θρύλο του funk, Sly Stone και ενώθηκε με τους Michael Schenker Group για τη φετεινή περιοδεία τους.
   O Carmine Appice έγραψε βιβλία και έχει δώσει διαλέξεις για την τεχνική του drumming. Ο τρόπος παιξίματός του και το στυλ του έχουν επηρεάσει μουσικούς όπως οι Phil Collins, John Bonham (Led Zeppelin), Cozy Powell, Ian Paice (Deep Purple), Nicko McBrain (Iron Maiden), Bill Ward (Black Sabbath), Dave Lombardo (Slayer) κ.α.
   Απολαύστε τον μαζί με τους Vanilla Fudge σε μια τηλεοπτική εμφάνιση από το 1968!



Carmine Appice's best moments:
1. Vanilla Fudge - 'All In Your Mind'
2. Cactus - 'Feel So Good'
3. Rod Stewart - 'Do Ya Think I'm Sexy?'
4. Carmine Appice - 'Have You Heard'
5. Beck, Bogert & Appice - 'Lady'
6. Vanilla Fudge - 'Where Is Happiness?'
7. Cactus - 'One Way... Or Another'
8. Rod Stewart - 'Young Turks'
9. KGB - 'Let Me Love You'
10. Blue Murder - 'Blue Murder'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου