Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

HAPPY B-DAY GEOFF BARROW

   Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς σήμερα 9 του Δεκέμβρη και, φυσικά, όλοι οι 'Ελληνες μπορούν να χαμογελάνε με νόημα και να μιλάνε με υπονοούμενα για την πολιτική ζωή της χώρας. Με νόημα και υπονοούμενα, γιατί, οτιδήποτε δεν μπορεί να αποδειχτεί δεν ισχύει. Άρα... ΔΕΝ υπάρχουν διεφθαρμένοι πολιτικοί στην Ελλάδα. Ούτε δημοσιογράφοι, ούτε δικηγόροι, ούτε δικαστές, ούτε δημόσιοι υπάλληλοι διαφθαρμένοι υπάρχουν! Όλα καλά επί του θέματος στο υπέροχα κτισμένο κράτος μας! Χρόνια πολλά στα κορίτσια που σήμερα έχουν τη γιορτή τους.


  
   Όταν μιλάμε για τους Portishead, το μυαλό όλων μας τρέχει αμέσως στην αγγελική φωνή της τραγουδίστριας Beth Gibbons, όμως η εξαιρετική αυτή προσωπικότητα, δεν είναι το μοναδικό σταθερό μέλος του σχήματος. Εξάλλου, το όνομά τους οι Portishead το πήραν από τη μικρή πόλη του North Somerset όπου ο Geoff Barrow μεγάλωσε...
   Γεννήθηκε στο πολύ μικρό και όμορφο χωριό Walton in Gordano σαν σήμερα το 1971 και όταν οι γονείς του χώρισαν μετακόμισε με τη μητέρα του στο Portishead σε ηλικία 11 ετών. Λίγο αργότερα, βρέθηκε να παίζει drums σε τοπικά συγκροτήματα και να κάνει παράλληλα τον DJ σε μικρά clubs. To 1989 ο Barrow εργάζεται στα Coach House Studios όπου, το 1991, θα συνεργαστεί με τους Massive Attack. Την ίδια χρονιά θα δημιουργήσει τους Portishead μαζί με την Gibbons και τον Adrian Utley (που θα γίνει επίσημο μέλος του group μετά το πρώτο άλμπουμ). Το 'Dummy' θα κυκλοφορήσει το 1994 και θα ακολουθήσουν τα 'Portishead' (1997) και το ζωντανά ηχογραφημένο με ορχήστρα 'Roseland NYC' (1998), τρεις από τους κορυφαίους δίσκους των 90's. Για το πρώτο, το συγκρότημα θα κερδίσει ένα Mercury Prize και, το single 'All Mine' από το δεύτερο θα τους χαρίσει ένα UK top-10 hit single.
   Πέρα από τη δουλειά του με το σχήμα, ο Barrow θα συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της σύγχρονης μουσικής σκηνής, αφού κάνει remixes για τους Paul Weller, Primal Scream, Depeche Mode ενώ παράλληλα κάνει παραγωγή σε τραγούδια του Tricky και συνθέτει για τη Neneh Cherry. To 2001 δημιουργεί την Invada Records, η οποία κυκλοφορεί δίσκους experimental σχημάτων όπως οι Crippled Black Phoenix. To 2005 θα κάνει την παραγωγή στο πολύ επιτυχημένο δίσκο των The Coral, 'The Invisible Invasion', ενώ το 2008 θα επανέλθει με τους Portishead και το άλμπουμ 'Third'.
   Πιό πρόσφατα, το 2009, κάνει την παραγωγή στο πολύ καλό 'Primary Colours' των Horrors ενώ την ίδια χρονιά δημιουργεί ένα νέο συγκρότημα, τους BEAK μαζί με τους Billy Fuller και Matt Williams. Παράλληλα, οι Portishead βγάζουν και το single 'Chase The Tear'. Περιμένουμε τις επόμενες κινήσεις του με ενδιαφέρον, αναμένουμε την επιστροφή των Portishead και του ευχόμαστε χρόνια πολλά και καλή επιτυχία στη συνέχεια, μια που, ο Barrow είναι ακόμη νέος και, λογικά, έχει να μας χαρίσει κι άλλες όμορφες μουσικές στιγμές...



Portishead's best moments:
1. 'Roads'
2. 'The Rip'
3. 'Over'
4. 'Sour Times'
5. 'Chase The Tear'
6. 'Only You'
7. 'Revenge Of The Number'
8. 'Glory Box'
9. 'Wandering Star'
10. 'Mourning Air'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου