Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2011

THE CONCERTS FOR THE PEOPLE OF KAMPUCHEA

   Ελπίζω να περάσατε καλά τις μέρες των Χριστουγέννων και να μοιραστήκατε όμορφες στιγμές με αγαπημένους σας ανθρώπους. Λίγο υπομονή τώρα, μέχρι το τέλος του έτους που έρχεται μια ακόμη γιορτή. Επανερχόμαστε σήμερα στον Up 'n' Loud όπου από τις 16.00 μέχρι τις 17.00 θα ακούσουμε μουσική από τους Ηoagy Carmichael, Bob Luman, Delaney & Bonnie, Bob Dylan μαζί με τραγούδια από τους Paramore, Foreigner, Patti Smith Group, Missing Persons, Morrissey, Kate Bush, The Records, Gang Of Four, Zounds, The Clash...   To Δεκέμβρη του 1979 από τις 26 μέχρι και τις 29 του μήνα, στο ιστορικό Hammersmith Odeon του Λονδίνου, μερικοί από τους πιό δημοφιλείς rock καλλιτέχνες της εποχής, έδωσαν μια σειρά από συναυλίες, τα έσοδα από τις οποίες θα πήγαιναν σε έναν οργανισμό που είχε σαν σκοπό να βοηθήσει τους δοκιμαζόμενους ανθρώπους της Καμπότζης, η οποία σπαραζόταν από έναν αιματηρό, βίαιο εμφύλιο πόλεμο. Οι Κόκκινοι Χμερ με αρχηγό τον δολοφόνο Πολ Ποτ, είχαν εξοντώσει από το 1975 μέχρι και εκείνη την περίοδο το 10% του πληθυσμού της χώρας. Περίπου 1 εκατομμύριο άνθρωποι (αν και κάποιες πηγές μιλάνε για τουλάχιστον 2 εκατομμύρια νεκρούς) έχασαν τη ζωή τους σε μαζικές εκτελέσεις, από την εξοντωτική καταναγκαστική εργασία, αλλά και από ασθένειες και πείνα...
   Τη σειρά αυτών των συναυλιών, είχε οργανώσει ο Paul McCartney μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του Ο.Η.Ε. Kurt Waldheim (αργότερα Πρόεδρος της Αυστρίας αλλά και κατηγορούμενος για συνεργασία με τους Ναζί) και συμμετείχαν ονόματα ηχηρά όπως οι Queen (που έπαιξαν μόνοι τους στις 26 Δεκέμβρη), οι Ian Dury & The Blockheads, Matumbi, The Clash (όλοι μαζί στο line-up της δεύτερης ημέρας, 27 Δεκέμβρη), Τhe Pretenders, The Specials, The Who (την τρίτη ημέρα 28 του Δεκέμβρη). Η σειρά των συναυλιών έκλεισε στις 29 του μήνα με τους Elvis Costello & The Attractions, Rockpile, Wings και Rockestra. Oι τελευταίοι, ήταν ένα supergroup με περίπου 30 μουσικούς που σχημάτισε για την περίσταση ο McCartney, μεταξύ των οποίων οι John Paul Jones και John Bohnam από τους Led Zeppelin, o David Gilmour των Pink Floyd, o Ronnie Lane των Faces, o Hank Marvin των Shadows. H εμφάνιση των Wings ήταν και η τελευταία τους, μια που λίγο αργότερα το συγκρότημα διέλυσε.
   Τα κονσέρτα κινηματογραφήθηκαν και προβλήθηκαν στις αίθουσες την επόμενη χρονιά και το 1981 προβλήθηκαν και στις Η.Π.Α. Το '81 επίσης, κυκλοφόρησε στα δισκοπωλεία και το διπλό άλμπουμ-συλλογή με τις καλύτερες στιγμές του τετραημέρου από την εταιρία δίσκων Atlantic. Έκτοτε ο δίσκος αυτός δεν έχει επανεκδοθεί κι απ' όσο θυμάμαι δεν έχει καν κυκλοφορήσει σε μορφή CD. H διασκευή των Rockpile στο 'Little Sister' (με τον Robert Plant στο τραγούδι) είχε κυκλοφορήσει σε single και έγινε μικρή επιτυχία στην Αμερική...Τhe Concerts For The People Of Kampuchea album tracklist:
1. The Who - 'Baba O' Riley'
2. The Who - 'Sister Disco'
3. The Who - 'Behind Blue Eyes'
4. The Who - 'See Me, Feel Me'
5. The Pretenders - 'The Wait'
6. The Pretenders - 'Precious'
7. The Pretenders - 'Tattooed Love Boys'
8. Elvis Costello & The Attractions - 'The Imposter'
9. Rockpile - 'Crawling From The Wreckage'
10. Rockpile feat. Robert Plant - 'Little Sister'
11. The Clash - 'Armagideon Time'
12. Ian Dury & The Blockheads - 'Hit Me With Your Rhythm Stick'
13. The Specials - 'Monkey Man'
14. Wings - 'Got To Get You Into My Life'
15. Wings - 'Every Night'
16. Wings - 'Coming Up'
17. Rockestra - 'Lucille'
18. Rockestra - 'Let It Be'
19. Rockestra - 'Rockestra Theme'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου