Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2011

THE JAM's last ever concert

   Καλή εβδομάδα σε όλους εύχομαι! Σήμερα 16.00-17.00 στον Up 'n' Loud θα ακούσουμε το καινούργιο χριστουγεννιάτικο single των Killers (που είναι διασκευή), θα πούμε χρόνια πολλά στον Little Richard, στον Λουκά Σιδερά (Aphrodite's Child) και στον J.J. Cale. Έχουμε επίσης τραγούδια από Kraftwerk, Associates, Magazine, XTC και The Raincoats, The Plugz, Elvis Costello & The Attractions, The Beat και φυσικά τους Jam που σαν σήμερα έδιναν την τελευταία τους συναυλία το 1982...


  
   To έκτο, στη σειρά, άλμπουμ του συγκροτήματος, που είχε τίτλο 'The Gift', ήταν μια πολύ μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία. Οι κριτικές στα μουσικά έντυπα της Αγγλίας ήταν πολύ καλές ενώ οι Jam (Paul Weller, Bruce Foxton, Rick Buckler) εκείνη τη χρονιά βρίσκονται στο απώγειο της δημοτικότητάς τους με τα τραγούδια τους 'Town Called Malice', 'Beat Surrender' στο Νο.1 των singles, το 'The Bitterest Pill (I Ever Had To Swallow)' στο Νο.2 και το μεγάλο δίσκο τους να φτάνει κι αυτός στην πρώτη θέση του albums chart.
   Έτσι λοιπόν, η απόφαση του αρχηγού τους Paul Weller, να διαλύσει το group εκείνη την περίοδο ήταν κάτι πραγματικά απρόσμενο για όλους. Οι Jam διέλυσαν με ένα δελτίο τύπου που έστειλαν στα μέσα ενημέρωσης το Δεκέμβρη του '82, εξηγώντας ότι μέσα στα χρόνια που ήταν ενεργοί σαν συγκρότημα, πέτυχαν όλα όσα είχαν ονειρευτεί, δημιούργησαν μουσική που τους έκανε να νοιώθουν υπερήφανοι για τους εαυτούς τους και ότι δεν θα ήθελαν να συνεχίσουν να είναι μαζί απλά και μόνο για να κερδίζουν χρήματα, εκμεταλλευόμενοι το όνομα που είχαν δημιουργήσει.
   Οι τελευταίες συναυλίες του group είχαν προγραμματιστεί να είναι τέσσερις και να γίνουν στο Wembley Arena του Λονδίνου. Τα εισιτήρια κόστιζαν 5 και 6 λίρες Αγγλίας και εξαντλήθηκαν πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα να προστεθεί ακόμη μια μέρα, η 5η του Δεκέμβρη, ημέρα Κυριακή.
   Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που οι Jam εμφανίστηκαν ζωντανά μπροστά στο κοινό τους. Ο Weller, τη στιγμή που το σχήμα ανέβηκε στη σκηνή, θυμήθηκε το ξεκίνημά τους μερικά χρόνια πριν, τότε που έπαιζαν σε πολύ μικρότερους χώρους και χαιρέτησε τον κόσμο λέγοντας 'hello and welcome to the Red Cow'. Το 'Red Cow' ήταν μια pub στο Richmond όπου εκεί είχαν κάνει τις πρώτες τους εμφανίσεις...
   Απολαύστε τους υπέροχους The Jam ζωντανά από το 1982. Τότε που οι συναυλίες είχαν να κάνουν με τη μουσική και την ενέργεια των καλλιτεχνών κι όχι με τα σκηνικά εφφέ και τα κοστούμια...Τhe Jam's last concert tracklist:
1. 'Start!'
2. 'Beat Surrender'
3. 'Away From The Numbers'
4. 'Ghosts'
5. 'In The Crowd'
6. 'Boy About Town'
7. 'So Sad About Us'
8. 'To Be Someone'
9. 'Mr.Clean'
10. 'Great Depression'
11. 'Smithers Jones'
12. 'Precious'
13. 'Move On Up'
14. 'Circus'
15. 'Down In The Tube Station At Midnight'
16. 'David Watts'
17. 'Pretty Green'
18. 'Trans Global Express'
19. 'Town Called Malice'
20. 'In The City'
21. 'Going Underground'
22. 'The Gift'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου