Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

HAPPY B-DAY PAUL McCARTNEY

    Ήμουν σίγουρος για το εκλογικό αποτέλεσμα. Γι' αυτό και είμαι ήρεμος σήμερα. Μόνο να κλαιγόμαστε ξέρουμε τελικά σ' αυτή τη χώρα. Πάμε τελικό σε λίγες μέρες όμως, οπότε όλα είναι καλά... Σήμερα στον Up 'n' Loud Web Radio (16.00-17.00) θα ακούσουμε τα τραγούδια του Paul McCartney από τους Βeatles, Wings, Billy J Kramer & The Dakotas, Mary Hopkin, Bobby Womack, Bonzo Dog Doo-Dah Band, Cilla Vlack, Cliff Bennett & The Rebel Rousers, Kate Robbins & Beyond, Peter Gordon, The Pupils κ.α.



   Γεννημένος στο Liverpool στις 18 Ιουνίου 1942, ο Sir James Paul McCartney είναι ένας από τους πιό επιτυχημένους μουσικούς που πέρασαν ποτέ. Μέλος των Beatles από το ξεκίνημά τους σαν Quarrymen, ήταν τραγουδιστής, μπασίστας και συνθέτης των περισσότερων τραγουδιών τους, μαζί με τον John Lennon, σε μια συνεργασία που έγραψε ιστορία. Μετά τους Beatles, ο Paul McCartney έκανε επιτυχίες σαν solo καλλιτέχνης και έφτιαξε τους επίσης πολύ επιτυχημένους Wings. Σ' αυτούς, συνεργάστηκε συνθετικά με τον Denny Laine επί δέκα χρόνια.
   Ο McCartney έχει πουλήσει 100 εκατομύρια μεγάλους δίσκους κι άλλους τόσους μικρούς. Είναι ο πιό επιτυχημένος καλλιτέχνης στην ιστορία του αγγλικού chart, με το τραγούδι των Wings, 'Mull Of Kintyre' να μένει στο No.1 επί εννέα εβδομάδες και να γίνεται το πρώτο single που κατάφερε να κάνει πωλήσεις πάνω από 2 εκατομμύρια κομμάτια. Επίσης, είναι ιδιαίτερα πετυχημένος και σαν συνθέτης, με 31 δικά του τραγούδια να έχουν φτάσει στο Νο.1 του Billboard.
   Έχει συνθέσει μουσική για τον κινηματογράφο, έχει κάνει δίσκους με ηλεκτρονικές συνθέσεις, ενώ κατάφερε να δημιουργήσει ακόμη και κλασική μουσική. Η εταιρία του, που ονομάζεται MPL Communications, έχει τα δικαιώματα για 25.000 τραγούδια, συμπεριλαμβανομένων κι αυτών του Buddy Holly. Aπ' ότι καταλαβαίνετε, ο Paul McCartney είναι ένας από τους πλουσιότερους καλλιτέχνες στον κόσμο. Δεν αξίζει κάτι τέτοιο, όμως, σ' αυτόν που έχει γράψει τα υπέροχα τραγούδια των Beatles;



Paul McCartney's best moments:
1. The Beatles - 'Hey Jude'
2. Paul McCartney & Wings - 'Nineteen Hundred And Eighty Five'
3. The Beatles - 'Eleanor Rigby'
4. Paul McCartney - 'Every Night'
5. The Beatles - 'Yesterday'
6. Wings - 'Mull Of Kintyre'
7. The Beatles - 'Got To Get You Into My Life'
8. Paul McCartney - 'Hope Of Deliverance'
9. The Beatles - 'The Long And Winding Road'
10. Paul McCartney & Wings - 'Let Me Roll It'

Οι επιλογή βασίζεται σε απόλυτα προσωπικές προτιμήσεις από το σύνολο της μεγάλης δισκογραφίας του καλλιτέχνη. Εννοείται ότι ο McCartney έχει συνθέσει πολύ περισσότερα από δέκα κορυφαία τραγούδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου