Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

THE BEAT

   Εύχομαι καλή εβδομάδα σε όλους. Σήμερα λόγω κάποιας υποχρέωσης που κράτησε λίγο παραπάνω από αυτό που περίμενα, δεν είχαμε εκπομπή στον Up 'n' Loud. Αύριο κανονικά, όμως, από τις 16.00 μέχρι και τις 17.00...



   Δημιουργήθηκαν στο Birmingham το 1978 και έγιναν γνωστοί σαν ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα της ska αναβίωσης. Είχαν δύο τραγουδιστές, τον Dave Wakeling και τον Ranking Roger, με τον δεύτερο να δίνει στο σχήμα μια Τζαμαικανή αύρα, με τον τρόπο που τραγουδούσε. Τα υπόλοιπα μέλη ήταν ο Andy Cox (κιθάρα), David Steele (μπάσο), Εverett Morton (ντραμς) και Saxa (σαξόφωνο). Ο Saxa είχε παίξει στο παρελθόν με τους Prince Buster, Desmond Dekker και με τους Beatles όταν έπαιζαν ακόμη στο Liverpool και δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστοί.
   Oι Beat (γνωστοί στην Αμερική σαν English Beat, μια που υπήρχε εκεί και άλλο συγκρότημα με το ίδιο όνομα), είχαν στο ενεργητικό τους μια σειρά από μεγάλες επιτυχίες στο βρετανικό chart, με μεγαλύτερες τα τραγούδια 'Can't Get Used To Losing You' (UK No.3 hit single, διασκευή σε μια παλαιότερη επιτυχία του Andy Williams), 'Mirror In The Bathroom' (UK No.4 hit single), 'Tears Of A Clown' (UK No.6 hit single, άλλη μια διασκευή, ένα τραγούδι των Smokey Robinson & The Miracles), 'Too Nice To Talk To' (UK No.7 hit single), 'Hands Off... She's Mine' (UK No.9 hit single).
   Επίσης, στην καριέρα τους, που κράτησε μέχρι και το 1983, κυκλοφόρησαν τρεις πολύ αξιόλογους δίσκους, με καλύτερο τον πρώτο τους, που είχε τίτλο 'I Just Can't Stop It' (1980). Ακολούθησε το εξίσου καλό 'Wha' ppen?' (1982) και το μέτριο 'Special Beat Service' (1982). Μετά τη διάλυσή τους, τα μέλη των Beat χωρίστηκαν για να δημιουργήσουν δύο πολύ ενδιαφέροντα σχήματα. Οι τραγουδιστές Wakeling και Roger τους General Public και οι Cox και Steele τους Fine Young Cannibals με την προσθήκη του τραγουδιστή Roland Gift. Τέλος, ο Morton με τον Saxa, δεν έμειναν ανενεργοί, αφού συνέχισαν σαν International Beat.
   O Ranking Roger έβγαλε και solo δίσκους, ενώ συμμετείχε για λίγο και στους Big Audio Dynamite του Mick Jones των Clash. Στα 90's δημιούργησε (μαζί με μέλη των Specials) τους Special Beat, οι οποίοι κυκλοφόρησαν και δύο δίσκους.
   Στα 00's οι Beat επανασυνδέθηκαν (χωρίς τους Cox και Steele) για μερικές συναυλίες στην Αγγλία, ενώ ο Wakeling συνεχίζει χρησιμοποιώντας το όνομα του group και κάνει εμφανίσεις στην Αμερική...



Τhe Beat's best moments:
1. 'Mirror In The Bathroom'
2. 'Can't Get Used To Losing You'
3. 'Doors Of Your Heart'
4. 'Hands Off... She's Mine'
5. 'Too Nice To Talk To'
6. 'Tears Of A Clown'
7. 'Best Friend'
8. 'Drowning'
9. 'Jeanette'
10. 'Jackpot'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου