Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

THE DIODES

   Στη σημερινή εκπομπή (16.00-17.00 στον Up 'n' Loud Web Radio) θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε αποσπάσματα από το καινούργιο άλμπουμ του Bobby Womack και την πρόσφατη κυκλοφορία των Sigur Ros. Επίσης, flashbacks με τραγούδια από τους Tom Jones, Prince & The Revolution, Prefab Sprout, Jane's Addiction, Young Marble Giants, Gang Of Four, Bauhaus, The Tea Set, Pete Stride & John Plain, Crass, UK Subs, The Diodes...



   Το συγκρότημα The Diodes δημιουργήθηκε στο Toronto, Ontario το 1976 και η παρουσία του ήταν καταλυτική για την εξέλιξη και διάδοση του punk rock του Καναδά. Ήταν αυτοί που μαζί με τον manager τους, Ralph Alfonso, άνοιξαν το πρώτο punk nightclub στον Καναδά το 1977. Το βάφτισαν 'Crash 'n' Burn' και την πρώτη μέρα λειτουργίας του, εκτός από τους Diodes, εμφανίστηκαν εκεί και οι Nerves. Στη συνέχεια, όλα τα punk rock σχήματα της χώρας, είχαν τη δυνατότητα να εμφανιστούν στο 'Crash 'n' Burn'. Παρόλα αυτά, όμως, το club έκλεισε σύντομα, γιατί στους γείτονες δεν άρεσε πολύ η rock μουσική...
   Το πρώτο single των Diodes (μαζί με τους Curse), ήταν και ένας από τους πρώτους punk rock δίσκους που κυκλοφόρησε συγκρότημα από το Toronto. Στην πρώτη πλευρά υπήρχε το τραγούδι 'War' και στη δεύτερη το 'Raw'. To 1978 περιόδευσαν στις Η.Π.Α. μαζί με τους Dead Boys, Ramones, Runaways και εμφανίστηκαν στο θρυλικό CBGB μαζί με τους (επίσης Καναδούς) Viletones και Teenage Head.
   To 1981, τα μέλη του group, John Catto και Paul Robinson, πήγαν στην Αγγλία και προσπάθησαν να δημιουργήσουν τους Diodes από την αρχή, έχοντας στη σύνθεσή τους τον Steve Robinson (από τους Barracudas) και τον Richard Citroen (από τους Loved Ones). Τελικά, το 1983, το συγκρότημα άλλαξε το όνομά του σε High Noon, προσθέτοντας στο line-up ακόμη ένα μέλος των Barracudas. Έκαναν αρκετές εμφανίσεις στην Αγγλία, σε μία από τις οποίες έκαναν ένα jam με τους νεοσύστατους τότε Stone Roses και τον Pete Townshend των Who! Στα τέλη του '85 όμως, ήρθε το τέλος και για τους High Noon.
   Έκτοτε, σαν Diodes, έχουν εμφανιστεί σε κάποιες reunion συναυλίες, το 1999, το 2007 και το 2010. Η δισκογραφία τους περιλαμβάνει το πολύ καλό ντεμπούτο τους 'The Diodes' (1977), τον επίσης πολύ καλό δίσκο 'Released' (1979) και το 'Action Re-Action' (1980).



The Diodes' best moments:
1. 'Child Star'
2. 'Tired Of Waking Up Tired'
3. 'Red Rubber Ball'
4. 'Plastic Girls'
5. 'Shapes Of Things To Come'
6. 'Action Re-Action'
7. 'Teenage Nation'
8. 'We're Ripped'
9. 'China Doll'
10. 'That Was The Way It Was'


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου