Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2012

CHELSEA: Right To Work/The Loner

   Καλό μήνα για όλους εύχομαι! Ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα έχουμε σήμερα από τις 16.00 ως και τις 17.00 στον Up 'n' Loud Web Radio με μουσική και τραγούδια από τους Pat Boone, Temptations, The Rolling Stones, Alanis Morissette, Runaways, Skrewdriver, G.B.H., Victim, The Flys, The Cortinas, Chelsea, Devo, The Cure, The Smiths, Recoil...   Oι Chelsea ήταν ένα από τα πιό γνωστά punk rock συκγροτήματα του Λονδίνου (και όχι μόνο) στα τέλη της δεκαετίας του '70. Δημιουργήθηκαν το 1976 από τον τραγουδιστή Gene October, τον κιθαρίστα και τραγουδιστή William Broad (γνωστός αργότερα σαν Billy Idol) και δύο πρώην μέλη των London SS, τους Τοny James και John Towe. H original σύνθεση του σχήματος, όμως, δεν κράτησε παρά μόνο για μερικές ζωντανές εμφανίσεις, αφού οι υπόλοιποι τρεις εγκατέλειψαν τον October για να σχηματίσουν τους Generation X...
   Tότε ήρθαν στους Chelsea οι Carey Fortune (πρώην roadie των Stranglers), Martin Stacey, Bob Jessie, με τους δύο τελευταίους σύντομα να αποχωρούν και τη θέση τους να παίρνουν οι Henry Badowski (σαν Henry Daze τότε, αργότερα έπαιξε με τους Damned και Alternative TV) και James Stevenson (στη συνέχεια πήγε κι αυτός στους Generation X και μετά στους Gene Loves Jezebel και The Alarm).
   Oι Chelsea, αν δεν είχαν συμβεί όλες αυτές οι ανακατατάξεις στο συγκρότημα, θα έπρεπε να είχαν ηχογραφήσει το πρώτο τους single μήνες νωρίτερα, αλλά αυτό δεν ήταν εφικτό. Τελικά, ο μικρός δίσκος 'Right To Work/The Loner' βγήκε στην αγορά την 1η του Ιούνη 1977 με τα τραγούδια να γίνονται ιδιαίτερα δημοφιλή στους κύκλους των punks της Αγγλίας. Έκτοτε, το 'Right To Work' παραμένει το πιό γνωστό τραγούδι τους.
   Ο δίσκος είχε κυκλοφορήσει από την ανεξάρτητη εταιρία Step Forward, η οποία ήταν το δημιούργημα του Miles Copeland (αδελφός του drummer των Police) σε συνεργασία με τον Mark Perry (Alternative TV) και τον Henry Murlowski (εκδότη του fanzine 'Sniffin' Glue'). Την ίδια μέρα που εμφανίστηκε το ντεμπούτο των Chelsea στα δισκοπωλεία, η Step Forward είχε κυκλοφορήσει και το πρώτο single των Cortinas από το Bristol ('Fascist Dictator/Television Families').
   'Οσο για τους Chelsea, συνέχισαν να ηχογραφούν και να αλλάζουν πολύ συχνά μέλη. Κυκλοφόρησαν έξι studio και τρεις live δίσκους αλλά και δεκατέσσερα singles μέχρι το 1989, ενώ ακόμη δύο δίσκοι και ένα single εμφανίστηκαν από αυτούς στη δεκαετία του '90. Το 2005 ενεργοποιήθηκαν ξανά και ηχογράφησαν το άλμπουμ 'Faster, Cheaper And Better Looking'...Chelsea's best moments:
1. 'Right To Work'
2. 'High Rise Living'
3. 'Look At The Outside'
4. 'No Escape'
5. 'Valium Mother'
6. 'The Loner'
7. 'I'm On Fire'
8. 'Urban Kids'
9. 'Rockin' Horse'
10. 'Evacuate'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου