Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012

GG ALLIN 1956-1993

   Πολλά τραγούδια από την εποχή του new wave και του punk rock στη σημερινή εκπομπή (16.00-17.00 στον Up 'n' Loud Web Radio) με τους Jonathan Richman & The Modern Lovers, Pretenders, Gang Of Four, The Lambrettas, Simple Minds, Duffo, PIL, Chelsea, Ruts DC, The Dickies, Goverment Issue, Cleaners From Venus, GG Allin...   Όταν γεννήθηκε, στο New Hampshire το 1956, o πατέρας του ισχυρίστηκε ότι τον είχε επισκεφθεί ο Ιησούς Χριστός και γι' αυτό τον βάφτισε Jesus Christ Allin! H αλήθεια είναι ότι, ο πατέρας του GG Allin δεν ήταν και ο πιό λογικός άνθρωπος του κόσμου. Αντικοινωνικός και αυστηρός σαν οικογενειάρχης, ανάγκασε την οικογένειά του να ζει σε μια ξύλινη καλύβα που δεν είχε νερό και ηλεκτρικό, ενώ είχε απαγορεύσει οποιαδήποτε συνομιλία μέσα στο σπίτι όταν νύχτωνε! Ευτυχώς, η μητέρα του ήταν λίγο καλύτερα, όσον αφορά την ψυχική της υγεία, και χώρισε με τον σύζυγό της στα πρώτα χρόνια των 60's. Μετά το διαζύγιο, άλλαξε και το όνομα του γιού της, σε Kevin Michael Allin...
   O Αllin δεν περνούσε απαρατήρητος στο σχολείο, μια που, αρκετές φορές εμφανιζόταν ντυμένος με γυναικεία ρούχα (επηρεασμένος από τους New York Dolls) και δεχόταν έτσι επιθέσεις από τους συμμαθητές του, Στη συνέχεια, πέρασε μια πολύ έντονη εφηβεία, μπλεγμένος σε παρέες που ασχολούταν με ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών. Εκείνη την εποχή άρχισε να ασχολείται με το punk rock, συμμετέχοντας σε τοπικά συγκροτήματα, παίζοντας drums.
   Aπό το 1977 και μέχρι το 1984, ήταν ο drummer των Jabbers, στους οποίους έκανε και φωνητικά. Το συγκρότημα τον συνόδευε στον πρώτο του δίσκο, που κυκλοφόρησε το 1980 και είχε τίτλο 'Always Was, Is And Always Shall Be'. Tο στιχουργικό μέρος του δίσκου ήταν γεμάτο από το καυστικό χιούμορ του Allin, αλλά όχι τόσο εξωφρενικό όσο οι μετέπειτα κυκλοφορίες του. Στη συνέχεια, συνεργάστηκε και ηχογράφησε δίσκους με διάφορα σχήματα όπως οι Cedar Street Sluts, Sumfucks, The Texas Nazis. Αποτέλεσμα των εξωφρενικών εμφανίσεων που έκανε στο Manchester του New Hampshire με τους Texas Nazis, ήταν να του αποδωθεί το όνομα 'the madman of Manchester'...
   To 1987 έγινε γνωστός σε ολόκληρη τη βόρεια Αμερική με την κυκλοφορία 'Hated In The Nation' στην οποία συμμετείχε και ο πολύ γνωστός κιθαρίστας J Mascis (αργότερα στους Dinosaur Jr). Εκείνη την εποχή, δυστυχώς, ο Allin είχε εθιστεί στα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Οι ζωντανές του εμφανίσεις έγιναν ακόμη πιο εξωφρενικές με τον ίδιο να επιτίθεται στο κοινό με γροθιές, να φτύνει όσους ήταν κοντά στη σκηνή και να τους πετάει τα κόπρανα που αφόδευε κατά τη διάρκεια των συναυλιών του, στις οποίες, σημειωτέων, πολύ συχνά εμφανιζόταν γυμνός!
   Οι συνεργασίες του συνεχίστηκαν με τους Bulge, The AIDS Brigade, The Holymen, ενώ από ένα σημείο και μετά ο Allin έκανε και πολλές spoken word παραστάσεις. Για να βγάζει τα προς το ζειν, αναγκαζόταν να πουλάει ο ίδιος τους δίσκους του που, πολλά καταστήματα στις Η.Π.Α. δεν δεχόταν να τους διακινήσουν. Πέρα από αυτό, όμως, ένα άλλο βασικό πρόβλημα, ήταν οι αγωγές που του έκαναν ιδιοκτήτες συναυλιακών χώρων για ζημιές που προκαλούσε στα μηχανήματα, αλλά και οι αγωγές από ανυποψίαστους θεατές που δεχόταν τις επιθέσεις του σε κάποιες από τις συναυλίες του. Ο ίδιος, βρέθηκε αρκετές φορές νοσηλεύομενος με σπασμένα κόκαλα, εκδορές και βαθειά κοψίματα. Είχε απειλήσει, στέλνοντας γράμμα στον μουσικό τύπο το 1990, ότι θα αυτοκτονήσει επί σκηνής, κάτι που τελικά δεν έκανε γιατί τη συγκεκριμένη ημέρα βρέθηκε στη φυλακή!
   Το 1989, δικάστηκε μετά από μήνυση που κατέθεσε μια γυναίκα, ισχυριζόμενη ότι κακοποιήθηκε σε μια συναυλία του στο Michigan. O Αllin ανέφερε στο δικαστήριο ότι η συγκεκριμένη κοπέλα έλαβε μέρος με τη θέλησή της σε όλα όσα είχαν συμβεί και αποδέχτηκε ότι την είχε κόψει, την είχε κάψει και ήπιε από το αίμα της, αλλά συμπλήρωσε ότι και αυτή είχε κάνει τα ίδια σ' αυτόν! Κατέληξε στη φυλακή όπου και έμεινε από το Δεκέμβρη του '89 μέχρι το Μάρτιο του 1991. Κατά τη διάρκεια της κάθειρξής του, έγραψε το βιβλίο 'The GG Allin Manifesto'.
   H πρώτη του περιοδεία μετά την απόλυσή του από τις φυλακές, κινηματογραφήθηκε και κυκλοφόρησε με τίτλο 'Ηated: GG Allin And The Murder Junkies' ενώ ηχογράφησε και κάποια από τα καλύτερά του άλμπουμ, με σημαντικότερο το 'Μurder Junkies' (1991) με τη βοήθεια των Antiseen.
   Στις 27 Ιουνίου 1993, ο Allin έδινε μια συναυλία στο Manhattan. Πριν ακόμη ολοκληρώσει το δεύτερο τραγούδι του set, κόπηκε το ρεύμα κι αφού κατέστρεψε σχεδόν τα πάντα μέσα στο συναυλιακό χώρο, βγήκε στο δρόμο γυμνός, γεμάτος αίματα και πασαλειμένος με τα περιτώματά του! Τον ακολούθησαν αρκετοί fans και κατέληξαν, μετά από ώρες άσκοπης περιπλάνησης σε ένα σπίτι όπου πήραν ναρκωτικά και κατανάλωσαν αλκοόλ. Εκεί ο Allin έκανε, χωρίς να το καταλάβει, μια ένεση ηρωίνης που περιείχε υπερβολική δόση. Κανείς από αυτούς που βρίσκονταν στο σπίτι δεν κατάλαβε ότι ο τραγουδιστής ήταν νεκρός. Το συνειδητοποίησαν την επόμενη το πρωί, 28 Ιουνίου, και κάλεσαν ασθενοφόρο. Ήταν όμως πολύ αργά...
   Ο Allin κατάφερε να σοκάρει την κοινωνία ακόμη και στην κηδεία του! Το πτώμα του δεν καθαρίστηκε από τα περιτώμματα (επιθυμία του αδελφού του) και ανέδυε μια πολύ άσχημη μυρωδιά ενώ οι fans που μαζεύτηκαν για την κηδεία τοποθετούσαν στο στόμα του πτώματος ναρκωτικά και το έλουζαν με whiskey! Από ένα κασετόφωνο, έπαιζαν τραγούδια που είχε γράψει σε μια ηχογράφηση που της είχε δώσει τον τίτλο 'Suicide Sessions'...
   O GG Allin ήταν ένας extreme καλλιτέχνης και χαρακτήρας που πάντοτε προωθούσε έναν αντισυμβατικό τρόπο ζωής, ήταν υπέρμαχος της αναρχίας και εχθρός του νόμου. Σε πολλά από τα τραγούδια του προκαλούσε τον κόσμο να προβεί σε βίαιες πράξεις κατά της αστυνομίας ενώ είχε δηλώσει ότι αν δεν ήταν αυτός που ήταν, πολύ πιθανό να κατέληγε ένας serial killer ή να είχε κάνει μαζικές δολοφονίες. Τα τραγούδια του διασκευάστηκαν από πολλούς καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων οι 69 Eyes, Beck, Lemonheads, No Age, CKY, Faith No More...GG Allin's best moments:
1. GG Allin - 'Live Fast, Die Fast'
2. GG Allin & The Murder Junkies - 'Watch Me Kill'
3. GG Allin & Antiseen - 'I Hate People'
4. GG Allin & Bulge - 'Legalize Murder'
5. GG Allin & The AIDS Brigade - 'Expose Yourself To Kids'
6. GG Allin & The Holy Men - 'I'm A Rapist'
7. GG Allin & The Scumfucks - 'Hard Candy Cock'
8. GG Allin & The Motor City Bad Boys - 'Gimme Some Head'
9. GG Allin & The Jabbers - 'Cheri Love Affair'
10. GG Allin - 'When I Die'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου