Τρίτη 22 Μαΐου 2012

TOYAH: ANTHEM

   Σήμερα 16.00-17.00 στον Up 'n' Loud Web Radio μουσική και τραγούδια από τους Kenny Ball & His Jazzmen, Charles Aznavour, Buckner & Garcia, Icehouse, Morrissey, UB40, The Jam, John Cooper Clarke, The Gist, The Brains, Mickey & The Milkshakes, The Undead, DAF, Blurt, Toyah...



   Oι Toyah ήταν ένα βρετανικό σχήμα που πήρε το όνομά του από την τραγουδίστρια και ηθοποιό Toyah Willcox και είχε σαν βασικά μέλη την εντυπωσιακή Toyah και τον συνθέτη και κιθαρίστα Joel Bogen. Εμφανίστηκαν για πρώτη φορά μαζί σαν συγκρότημα το 1977 με το όνομα Ninth Illusion και άλλαξαν όνομα την επόμενη χρονιά. Το 1979 κυκλοφόρησε από την Safari Records και το πρώτο τους single με τίτλο 'Victims Of The Riddle' και ακολούθησε το EP 'Sheep Farming In Barnet'.
  Ένα ακόμη τραγούδι τους ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε σαν single ('Bird In Flight') πριν οι Toyah βγάλουν στην αγορά και το πρώτο τους ολοκληρωμένο άλμπουμ που είχε τίτλο 'The Blue Meaning'. To επόμενό τους βήμα, ήταν και το πιό επιτυχημένο, αφού το EP 'Four From Toyah' (1981) έκανε πολύ καλές πωλήσεις και ανέβηκε στο UK No.4 των singles. Στη συνέχεια, ήρθε ο δίσκος 'Anthem' (1981) που έφερε το group μια θέση κάτω από την κορυφή του UK albums chart, ενώ το τραγούδι 'I Want To Be Free' έγινε UK No.8 hit single. Tότε οι Toyah εμφανίστηκαν και στην ταινία 'Urgh! A Music War', όπου έπαιζαν ζωντανά το τραγούδι 'Danced'.
   Oι επιτυχίες συνεχίστηκαν, την ίδια χρονιά, με το τραγούδι 'Thunder In The Mountains' (UK No.4 hit single) και το ΕP 'Four More From Toyah' (UK No.14 hit single). To 1982 ήρθε ο δίσκος 'The Changeling', απ' όπου το 'Brave New World' έγινε κι αυτό επιτυχία στο UK No.21 των singles. To 'Βe Proud Be Loud (Be Heard) κατάφερε κι αυτό να μπει στο αγγλικό top-30 αλλά το ζωντανά ηχογραφημένο 'Warrior Rock: Toyah On Tour' δεν έκανε αίσθηση.
   Το 1983 βγήκε και το 'Love Is The Law', το οποίο έμελλε να είναι το τελευταίο άλμπουμ του σχήματος πριν τη διάλυσή του. Το τραγούδι 'Rebel Run' έγινε UK No.24 hit single αλλά το επόμενο single ('Τhe Vow') δεν τα κατάφερε καλά, αν και ήταν ένα από τα καλύτερά τους. Την επόμενη χρονιά οι Toyah διέλυσαν με την Willcox να συνεχίζει σαν solo καλλιτέχνης και μέλη του συγκροτήματος να συνεργάζονται με άλλους καλλιτέχνες. Ο μπασίστας Phil Spalding μπήκε στο συγκρότημα του Mike Oldfield και ο ντράμερ Nigel Glocker στους Saxon. H Toyah Willcox συνέχισε να ηχογραφεί (χωρίς την επιτυχία που είχε με το συγκρότημα) και να παίζει σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, ενώ παντρεύτηκε τον Robert Fripp των King Crimson...



Τoyah's best moments:
1. 'Danced'
2. 'Ieya'
3. 'I Want To Be Free'
4. 'The Vow'
5. 'Thunder In The Mountains'
6. 'It's A Mystery'
7. 'Good Morning Universe'
8. 'Be Proud Be Loud (Be Heard)'
9. 'Obsolete'
10. 'Brave New World'


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου