Τρίτη, 29 Μαΐου 2012

HAPPY B-DAY FRANCIS ROSSI

Σήμερα 16.00-17.00 στον Up 'n' Loud Web Radio θα ακούσουμε μουσική από τους Lurkers, The Birthday Party, Tav Falco's Panther Burns, The Stranglers, Dead Kennedys, Oingo Boingo, The Tourists, Echo & The Bunnymen, The Hives, Oasis, Jeff Buckley αλλά και Can, Quicksilver Messenger Service, Procol Harum, Status Quo...   Σήμερα έχει γενέθλια ο τραγουδιστής και κιθαρίστας των Status Quo, ο γνωστός και αγαπητός Francis Rossi. To κανονικό του όνομα είναι Francis Dominic Nicholas Michael Rossi και ήρθε στον κόσμο το 1949 στο Λονδίνο. Ξεκίνησε με τον Alan Lancaster στο συγκρότημα The Spectres το 1962, το 1967 ήταν από τα ιδρυτικά μέλη των Status Quo και παραμένει στο συγκρότημα μέχρι και σήμερα!
   Όντας ήρεμος χαρακτήρας, ο Rossi κρατάει ένα χαμηλό προφίλ και δίνει σπανίως συνεντεύξεις. Ακόμη πιό σπάνια δίνει αφορμές στον τύπο για να ασχοληθεί με την προσωπική του ζωή. Ο Rossi είναι πατέρας οκτώ (!) παιδιών από τους δύο γάμους που έχει κάνει. Το 2009, μετά από πολλά χρόνια αποφάσισε να κόψει τα μακριά του μαλλιά...
   Εκτός συγκροτήματος, ο Rossi έχει συνεργαστεί με τον Graham Bonnet, παίζοντας σιτάρ, synthesizer και κιθάρα στην επιτυχία του 'Night Games' (UK No.6 hit single το 1981), ενώ κάποια χρόνια νωρίτερα, το 1976, συμμετείχε στην ταινία 'All This And World War II' και έπαιξε διασκευές των Beatles για το soundtrack του film. To 1977 έκανε την παραγωγή και έπαιξε κιθάρα σε ένα δίσκο του John DuCann (Atomic Rooster) και το 1980 έκανε φωνητικά στο δίσκο 'Exiled' των Βοb Mitchell και Steve Coe.
   To 1985 κυκλοφόρησε δύο solo singles ('Modern Romance' και 'Jealousy') και το 1996 έβγαλε και τον πρώτο ολοκληρωμένο solo δίσκο του με τίτλο 'King Of The Doghouse'. To 2010 ηχογράφησε κι ένα δεύτερο solo άλμπουμ που του έδωσε τον τίτλο 'One Step At A Time'. Tην ίδια χρονιά, χρίστηκε Officer of the Order of the British Empire για την προσφορά του στην εξέλιξη και διάδοση της βρετανικής μουσικής...Francis Rossi's best solo moments:
1. 'Caroline'
2. 'Modern Romance (I Want To Fall In Love Again)' with Bernard Frost
3. 'Give Myself To Love'
4. 'Jealousy' with Bernard Frost
5. 'The Fighter'
6. 'King Of The Doghouse'
7. 'Sleeping On The Job'
8. 'One Step At A Time'
9. 'Faded Memory'
10. 'Where Are You Now?'Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου