Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

HAPPY B-DAY PERRY BLAKE

   Σήμερα στον Up 'n' Loud Web Radio (16.00-17.00) θα ακούσουμε καινούργια τραγούδια από τους Best Coast, The Shins, Mystery Jets και παλαιότερα τραγούδια από τους We Are Scientists, Royksopp, Blackfield, Perry Blake ενώ θα κάνουμε και flashbacks για να ακούσουμε τους Donovan, Traffic, 10CC, U2, Carl Douglas...



   Iρλανδός στην καταγωγή, ο Perry Blake γεννήθηκε σαν σήμερα 10 Μαίου 1970 στη μικρή, αλλά πολύ όμορφη πόλη, Sligo. Ανακάλυψε το ταλέντο του στο τραγούδι όταν προσπάθησε να μιμηθεί τον David Sylvian και τον Scott Walker, καλλιτέχνες που θαύμαζε και άκουγε με πάθος σαν έφηβος. Μεγάλη επιρροή για τον Blake ήταν και ο σπουδαίος Leonard Cohen.
   Το 1998, με την κυκλοφορία του πρώτου του δίσκου, βρέθηκε ξαφνικά (και από το πουθενά) κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας, αφού ο δίσκος έκανε πολύ καλές πωλήσεις στην Αγγλία και εξυμνήθηκε από τους μουσικοκριτικούς των περιοδικών NME, Q, Uncut. Παράλληλα, το τραγούδι 'The Hunchback Of San Francisco' έπαιζε πολύ συχνά στο BBC και η φήμη του εξαπλώθηκε και στην υπόλοιπη Ευρώπη.
   Το 1999 κυκλοφόρησε, με τη συνεργασία του Steve Jansen (ex-Japan) το δεύτερο άλμπουμ του, με τίτλο 'Still Life' και καθιερώθηκε σαν ένα cult όνομα της pop/rock σκηνής. Πέρασαν σχεδόν τρία χρόνια, για να επανέλθει με νέο δίσκο. Αυτό έγινε το 2002 με το 'California', ένας ακόμη καλός δίσκος, που περιείχε και μια συνεργασία με τον τραγουδιστή των Tindersticks. To 2004 ηχογράφησε το δίσκο 'Songs For Someone'.
   Ιδιαίτερα δημοφιλής στη Γαλλία, ο Blake έγραψε δύο τραγούδια για το δίσκο 'Tant De Belles Choses' (2005) της Francoise Hardy ενώ, νωρίτερα, είχε γράψει μουσική για δύο γαλλικές κινηματογραφικές παραγωγές ('Presque Rien' του 2000 και 'Trois Petites Filles' του 2004). Συνεργάστηκε επίσης, με την τραγουδίστρια Emilie Simon σε ένα ντουέτο, για το οποίο έκανε και την ενορχήστρωση.
   Το 2006 κυκλοφόρησε το δίσκο 'The Crying Room' και την επόμενη χρονιά το 'Canyon Songs', ενώ τα τελευταία χρόνια δεν έχει παρουσιάσει κάτι καινούργιο. Δουλεύει πάνω σε ένα άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2013, μαζί με ένα σχήμα που ονομάζεται Grace Parks.



Perry Blake's best moments:
1. 'The Hunchback Of San Francisco'
2. 'Sandriam'
3. 'This Life'
4. 'California'
5. 'Genevieve (The Pilot Of Your Thighs)'
6. 'Gemini'
7. 'Forgiveness'
8. 'If I Let You In'
9. 'Broken Statue'
10. 'Ordinary Day'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου