Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

THE EXPLOITED: PUNKS NOT DEAD

Μόνο punk rock και new wave σήμερα 16.00-17.00 στον Up 'n' Loud Web Radio. Τραγούδια από τους The B-52's, Duran Duran, Elvis Costello & The Attractions, Nick Lowe, Lene Lovich, XTC, The Swimming Pool Q's, The Distractions, Killing Joke, The Sisters Of Mercy, Theatre Of Hate, X, Dead Kennedys, The Exploited...



   Oι Exploited σχηματίστηκαν το 1979 στο Εδιμβούργο και στην πρώτη τους σύνθεση ήταν οι Terry Buchan, Hayboy (Steve), Mark Patrizio, Jimbo (Jim Park). Πολύ σύντομα ξεκίνησαν να εμφανίζονται ζωντανά, κερδίζοντας πολλούς φίλους από τους θιασώτες της punk rock σκηνής, με αποτέλεσμα να γίνουν ίσως το δημοφιλέστερο punk συγκρότημα στην Αγγλία, στο ξεκίνημα των 80's.
   Λίγους μήνες μετά το ξεκίνημά τους, δημιούργησαν τη δική τους εταιρία δίσκων (Exploited Record Company), κυκλοφορώντας πρώτα το ΕΡ 'Army Life', με μεγάλη επιτυχία, συνεχίζοντας, κατόπιν με το single 'Εxploited Barmy Army'. Αυτή η κυκλοφορία τους, πήγε ακόμη καλύτερα από την πρώτη και, πολύ γρήγορα, έβγαλαν στην αγορά και το ντεμπούτο άλμπουμ τους.
   Με τίτλο 'Punks Not Dead', ο δίσκος κυκλοφόρησε στις 4 Μαίου 1981 από την Secret Records και έγινε η μεγαλύτερη επιτυχία της χρονιάς από ανεξάρτητη εταιρία! Με ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά punk rock εξώφυλλα και έναν τίτλο-σύνθημα, το 'Punks Not Dead' είναι ένας από τους πρώτους δίσκους που πρέπει να ακούσει κάποιος που έρχεται σε επαφή με το μουσικό αυτό είδος. Τα θέματα των τραγουδιών είχαν να κάνουν με την αναρχία, το μιλιταρισμό, την αστυνομία, το sex, αλλά και την αντίδραση των Exploited στους μουσικοκριτικούς που είχαν θεωρήσει τότε ότι το punk rock είχε κάνει τον κύκλο του.
   Σ'αυτό το μνημειώδες άλμπουμ, η σύνθεση του συγκροτήματος αποτελούταν από τους Wattie Buchan (φωνή), Big John Duncan (κιθάρα), Gary McCormack (μπάσο), Dru Stix (τύμπανα). Την παραγωγή έκανε το ίδιο το group, με τη βοήθεια του Dave Leaper.



The Exploited's 'Punks Not Dead' tracklist:
1. 'Punks Not Dead'
2. 'Mucky Pup'
3. 'Cop Cars'
4. 'Free Flight'
5. 'Army Life'
6. 'Blown To Bits'
7. 'Sex & Violence'
8. 'SPG'
9. 'Royalty'
10. 'Dole Q'
11. 'Exploited Barmy Army'
12. 'Ripper'
13. 'Out Of Control'
14. 'Son Of A Copper'
15. 'I Believe In Anarchy'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου