Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

HAPPY B-DAY PAUL DI'ANNO

   Σήμερα από τις 16.00 και μέχρι τις 17.00 στον Up 'n' Loud Web Radio θα ακούσουμε τραγούδια από τους Yes, Camel, Enya, Slowdive, Nine Inch Nails, Queens Of The Stone Age και τους Iron Maiden από την εποχή που είχαν στη θέση του τραγουδιστή τον Paul Di'Anno...



   O Paul Andrews γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 17 Μαίου 1958 και, όταν ήταν 20 ετών, βρέθηκε στους Iron Maiden αντικαθιστώντας τον Dennis Wilcock. Tότε ήταν που υιοθέτησε και το ψευδώνυμο Di'Anno, το οποίο χρησιμοποίησε για να πιστεύει το κοινό ότι έχει ιταλική καταγωγή!
   Ο Di'Anno ήταν ο τραγουδιστής στις πρώτες κυκλοφορίες των Iron Maiden, πριν ο Steve Harris και ο manager Rod Smallwood πάρουν την απόφαση να τον διώξουν. Συμμετείχε στον πρώτο ομώνυμο δίσκο του σχήματος το 1980, αλλά και στον δεύτερο ('Killers') του 1981. Επίσης, τους Iron Maiden με τραγουδιστή τον Di'Anno μπορεί κανείς να τους ακούσει και στο EP 'The Soundhouse Tapes' (1979), στο ζωντανά ηχογραφημένο EP 'Live & One' (1980) (κυκλοφόρησε μόνο στην Ιαπωνία αλλά το 1984 βγήκε μια ειδική έκδοση μόνο για την Ελλάδα με διαφορετικό tracklist!) και στο επίσης 'ζωντανό' ΕP 'Maiden Japan' (1981). Tέλος, ο Di'Anno ηχογράφησε με τους Maiden και το single 'Women In Uniform' (διασκευή σε ένα τραγούδι των Skyhooks) το 1980.
   Mετά τους Iron Maiden, ο τραγουδιστής δημιούργησε το δικό του συγκρότημα, που ονόμασε απλά Di'Anno. Ηχογράφησε ένα δίσκο το 1984 και δύο singles την ίδια χρονιά. Το 1985 συμμετείχε (μαζί με τον Clive Burr από τους Maiden) στο σχήμα Gogmagog, που ήταν μια ιδέα του παραγωγού Jonathan King. Ηχογράφησαν μονάχα το EP 'I Will Be There' το 1985.
   To 1986 βρίσκει τον Di'Anno στο συγκρότημα Battlezone (μαζί με τον Bob Falck από τους Overkill), να ηχογραφεί μαζί τους το δίσκο 'Fighting Back'. To 1987 οι Battlezone κυκλοφόρησαν το δίσκο 'Children Of Madness' που πήγε αρκετά καλά όσον αφορά τις πωλήσεις, όμως σύντομα το συγκρότημα διέλυσε, λόγω καταχρήσεων και προστριβών ανάμεσα στα μέλη του.
   Το 1990, ο Di'Anno βρέθηκε να περιοδεύει στην Ιαπωνία μαζί με τους Praying Mantis. Από εκείνη την περιοδεία, κυκλοφόρησε το ζωντανά ηχογραφημένο άλμπουμ 'Live At Last'. Στη συνέχεια, ήρθαν οι Killers, ένα συγκρότημα που έφτιαξε ο Di'Anno με τη βοήθεια του John Gallagher (Raven). Λόγω της βλακείας και της ανικανότητας των υπεύθυνων της εταιρίας δίσκων BMG, οι οποίοι πίστεψαν ότι τα τραγούδια 'Phantom Of The Opera' και 'Wrathchild' (που τους παρουσίασαν οι Killers) δεν είχαν δισκογραφηθεί ξανά (!), το σχήμα έκλεισε ένα συμβόλαιο αξίας 250.000 δολλαρίων και ηχογράφησε το δίσκο 'Μurder One' (1992).
   O Paul Di'Anno έμεινε τέσσερις μήνες στις φυλακές του Los Angeles μετά από ένα καυγά που είχε με μια φίλη του και οδήγησε την αστυνομία στο σπίτι του. Εκεί βρέθηκε αντιμέτωπος με κατηγορίες για κατοχή ναρκωτικών και όπλων που τον οδήγησαν στο κελί. Έγκλειστος, έγραψε τα τραγούδια για τον επόμενο δίσκο των Killers. Κυκλοφόρησε το 1994 (με τον Di'Anno να επιστρέφει στην Αγγλία) και είχε τίτλο 'Menace To Society'.
   To 1998 ήταν η σειρά των Battlezone να επιστρέψουν στην ενεργό δράση. Ηχογράφησαν το δίσκο 'Feel My Pain' έχοντας σαν νέα μέλη δύο μουσικούς από τους Tokyo Blade. Η περιοδεία τους στην Βραζιλία ήταν υπερεπιτυχημένη αλλά οι συναυλίες που έκαναν στην Αγγλία δεν κατάφεραν να μαζέψουν πάνω από 100 ανθρώπους η κάθε μία! Ο Di'Anno μετακόμισε στη Βραζιλία και εκεί σχημάτισε (με τοπικούς μουσικούς) τους Nomad με τους οποίους ηχογράφησε ένα άλμπουμ που κυκλοφόρησε μόνο στη νότια Αμερική.
   Το 2003 ξαναβγήκε σε περιοδεία με τους Killers στην Ευρώπη, η οποία ήταν και η τελευταία τους. Το 2008 τον βρήκε να κάνει περιοδεία στη Βραζιλία με το σχήμα Rockfellas. Πιό πρόσφατα, το 2011, προσπάθησε να ηχογραφήσει ένα νέο προσωπικό άλμπουμ, αλλά η δουλειά στο στούντιο πήγε πίσω λόγω των οικονομικών προβλημάτων της εταιρίας δίσκων αλλά και την εκ νέου φυλάκιση του Di'Anno, το Μάρτιο εκείνης της χρονιάς. Έμεινε στο κελί δύο μήνες, αν και είχε αρχικά καταδικαστεί σε εννέα...



Paul Di'Anno's best moments:
1. Iron Maiden - 'Remember Tomorrow'
2. Di'Anno - 'Flaming Heart'
3. Iron Maiden - 'Prowler'
4. Battlezone - '(Forever) Fighting Back'
5. Iron Maiden - 'Running Free'
6. Di'Anno - 'Heartuser'
7. Iron Maiden - 'Drifter'
8. Killers - 'Menace To Society'
9. Iron Maiden - 'Wrathchild'
10. Gogmagog - 'I Will Be There'

1 σχόλιο: