Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

STATUS QUO's UK No.1 hit single

   Πολλά και διάφορα στη σημερινή εκπομπή (16.00-17.00 στον Up 'n' Loud Web Radio) με τραγούδια από τη σκηνή του new wave και του punk rock (D.O.A., 999, Angelic Upstarts, V2, The Jam, Spherical Objects, The Boomtown Rats), ένα flashback στα 60's με David Ruffin και Bobby Goldsboro, hard rock με τους Bad Company και Status Quo και new rock με τους Pulp, Kula Shaker, Hard-Fi, Korn.


  
   Από το 1968 και μέχρι το 1990, οι Status Quo είχαν καταφέρει κάτι που ελάχιστα rock groups κατάφεραν. Να βάλουν 22 από τα τραγούδια τους στο βρετανικό top-10 και να γίνουν έτσι, μια από τις δημοφιλέστερες μπάντες στην Αγγλία. Το συγκρότημα είχε επίσης και ακόμη 32 τραγούδια που μπήκαν στο UK top-40 στα χρόνια 1968 με 2005!
   Δημιουργήθηκαν στο Beckenham το 1962 σαν Spectres από τους Alan Lancaster, Francis Rossi, John Coghlan, Jess Jaworski. Tο 1965, o τελευταίος αποχώρησε και στη θέση του ήρθε ο Roy Lynes. Τότε άλλαξαν το όνομά τους σε Traffic Jam, κυκλοφόρησαν μόνο ένα single και στη συνέχεια έγιναν Status Quo με την προσθήκη του Rick Parfitt. Υπέργαψαν συμβόλαιο με την εταιρία Vertigo το 1972 και από τότε η επιτυχία τους ακολουθούσε σε κάθε τους βήμα. Το 1984 ο Lancaster έφυγε από το συγκρότημα. Ο Rossi και ο Parfitt έγραψαν και τον 'ύμνο' της ποδοσφαιρικής ομάδας Manchester United που είχε τίτλο 'Come On You Reds' και έγινε Νο.1 στην Αγγλία.
   Παρά το γεγονός ότι οι επιτυχίες των Status Quo στην πατρίδα τους είναι πραγματικά πολλές, μόνο μια φορά το group κατάφερε με κάποιο τραγούδι του να χτυπήσει κορυφή στο UK singles chart. Ήταν στις 18 Ιανουαρίου το 1975 όταν το τραγούδι τους 'Down Down' ήταν το δημοφιλέστερο στο νησί για μία εβδομάδα. Το είχαν γράψει από κοινού, ο Francis Rossi και ο road manager του συγκροτήματος, Bob Young. Μια απλή και πολύ όμορφη rock 'n' roll σύνθεση, όπως οι περισσότερες των Status Quo, η οποία από τη μέρα που κυκλοφόρησε μέχρι και σήμερα θεωρείται classic και παραμένει από τις πολύ αγαπημένες των φίλων του group. Για τον τίτλο του, οι Rossi και Young εμπνεύστηκαν από το 'Deborah' των T-Rex. Ας το θυμηθούμε μαζί...



Status Quo's best moments in the UK chart:
1. 'Down Down' (1)
2. 'What You're Proposing' (2)
3. 'In The Army Now' (2)
4. 'Anniversary Waltz Part 1' (2)
5. 'Rockin' All Over The World' (3)
6. 'Marguerita Time' (3)
7. 'Whatever You Want' (4)
8. 'Caroline' (5)
9. 'Burning Bridges (On And Off And On Again)' (5)
10. 'Pictures Of Matchstick Men' (7)
11. 'Rain' (7)
12. 'The Wanderer' (7)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου