Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

2011 IN ROCK MUSIC part 2

   Συνεχίζουμε σήμερα και για μια ώρα (16.00-17.00) την ανασκόπηση του 2011 με κυκλοφορίες της χρονιάς αυτής στον Up 'n' Loud Web Radio. Στο πρόγραμμα έχουμε συγκροτήματα και καλλιτέχνες από τη Μ.Βρετανία που έβγαλαν κάποιους από τους καλούς δίσκους τη χρονιά που μας πέρασε. Έτσι λοιπόν, θα ακούσουμε τραγούδια από τους Alex Turner, The Boxer Rebellion, The Duke Spirit, Elbow, Florence & The Machine, Frank Turner, The Go! Team, Hard-Fi, Kaiser Chiefs, Noel Gallagher's High Flying Birds, The Pigeon Detectives, Sons & Daughters, The Vaccines, Wild Beasts...


  
   Δεν ήταν λίγοι οι καλοί δίσκοι που ηχογραφήθηκαν το 2011 από βρετανικά συγκροτήματα ή μεμονωμένους καλλιτέχνες. Ήταν όμως κατώτεροι από δίσκους που έχουμε ακούσει στο παρελθόν από ονόματα που κατάγονται από το νησί. Ακόμη και τα άλμπουμς που έφτασαν στ' αυτιά μας από συγκροτήματα που γνωρίζουμε και εκτιμούμε γι' αυτά που έχουν κάνει στο παρελθόν, ήταν κι αυτά κατώτερα των προσδοκιών. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν ακούσαμε καλή μουσική από τα αγγλικά groups.
   Aν εξαιρέσει κανείς το hype που ανέδειξε τη μετριότατη και κακόφωνη Florence και το συγκρότημά της και την ανέβασε στο Νο.1 των πωλήσεων με το πρόσφατο άλμπουμ της, υπήρξαν και καλά πράγματα για να ασχοληθεί κανείς στην Αγγλία. Το 'Bruiser' των αγαπημένων μου The Duke Spirit, δεν ήταν από τα καλύτερα της καριέρας τους, αλλά είχε μερικές πολύ καλές στιγμές και ένα εκρηκτικό single. Το 'Τhe Future Is Medieval' των πολύ επιτυχημένων Kaiser Chiefs, μπορεί να μην τους χάρισε μια ακόμη μεγάλη επιτυχία, όμως ήταν πολύ καλύτερο του προκάτοχού του και περιέχει 2-3 από τα καλύτερα τραγούδια του συγκροτήματος.
   Το καινούργιο άλμπουμ των, επίσης πολύ αγαπημένων, Sons & Daughters, είναι κι αυτό χειρότερο από το προηγούμενό τους χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι ένας καλός alternative rock δίσκος. Το ίδιο ισχύει και για τους Pigeon Detectives, οι οποίοι δεν έκαναν σημαντική πρόοδο και δεν άλλαξαν πολλά πράγματα από το ντεμπούτο τους μέχρι σήμερα, αλλά παραμένουν ένα από τα καλά pop punk groups της Αγγλίας.
   Οι Wild Beasts συνέχισαν στον πολύ καλό δρόμο που έχουν χαράξει από το ξεκίνημά τους με τον δίσκο 'Smother', αναγκάζοντας τα βρετανικά έντυπα να το κατατάξουν στα καλύτερα της χρονιάς, ενώ πολύ ενδιαφέρον είχε και το 'Rolling Blackouts' των ανατρεπτικών The Go! Team. Αναπάντεχα καλή ήταν και η επιστροφή των pop stars Hard-Fi, με έναν πολύ καλό δίσκο, ενώ και οι Elbow διατήρησαν τα υψηλά stantards που έχουν θέσει από τη δημιουργία τους στο 'Build A Rocket Boys!', που, δεν είναι το καλύτερό τους αλλά είναι πολύ αξιόλογο.
   Oι Vaccines ήταν για το 2011 το συγκρότημα που βάλθηκαν άπαντες οι μουσικοκριτικοί της Αγγλίας να μας παρουσιάσουν σαν το νέο μεγάλο όνομα της rock μουσικής. Οπωσδήποτε δεν είναι κάτι τέτοιο οι Vaccines, ο δίσκος τους παρόλα αυτά είχε μερικά πολύ καλά rock τραγούδια και πήγε και πολύ καλά εμπορικά με τη βοήθεια του τύπου και της διαφήμισης. Πολύ καλά πήγε, επίσης, και το νέο συγκρότημα του Noel Gallagher των Oasis (UK No.1 LP), αλλά αυτό ήταν σχεδόν σίγουρο, λόγω του ονόματός του και της μεγάλης απήχησης που έχουν εδώ και χρόνια οι Oasis στην πατρίδα τους.
   Mια από τις καλύτερες βρετανικές κυκλοφορίες ήταν το άλμπουμ των The Boxer Rebellion με τίτλο 'In Cold Still'. Στη σύνθεσή τους έχουν και Αμερικανό αλλά και Αυστραλό, όμως το group είναι κατά τα 2/4 του Αγγλικό και εδρεύει στο Λονδίνο. Ο δίσκος που κυκλοφόρησαν είναι ο τρίτος της καριέρας τους και, μάλλον, ο καλύτερος.
   Κλείνοντας, αξίζει να αναφέρουμε και τους δύο Turner, που έκαναν πολύ αξιόλογα πράγματα μέσα στο 2011. Ο ένας είναι ο Alex Turner (Arctic Monkeys, The Last Shadow Puppets) που έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του εδώ και χρόνια. Το '11 έκανε μια πολύ καλή δουλειά για το soundtrack της ταινίας 'Submarine'. Αποσπάσματα από τη δουλειά αυτή κυκλοφόρησαν σε ένα EP, από τα πολύ καλά της χρονιάς. Ο άλλος, είναι ο Frank Turner, του οποίου το άλμπουμ 'England Keep My Bones', ήταν μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις της χρονιάς! Μέχρι και το 2005, ο τύπος ήταν μέλος των Million Dead, ένα punk rock σχήμα που παρέμεινε άγνωστο στο μεγάλο ακροατήριο.
   Απολαύστε τους Boxer Rebellion στο clip για το τραγούδι τους 'Step Out Of The Car'...



2011's best rock moments part 2:
1. The Boxer Rebellion - 'Step Out Of The Car'
2. Frank Turner - 'One Foot Before The Other'
3. Alex Turner - 'Stuck In The Puzzle'
4. The Duke Spirit - 'Everybody's Under Your Spell'
5. Sons & Daughters - 'Breaking Fun'
6. Wild Beasts - 'Bed Of Nails'
7. Hard-Fi - 'Fire In The House'
8. The Vaccines - 'If You Wanna'
9. The Go! Team - 'Buy Nothing Day'
10. The Pigeon Detectives - 'Done In Secret'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου