Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

BILLY STEWART 1937-1970

   Χρόνια Πολλά στον Αντώνη και την Αντωνία! Σήμερα 16.00-17.00 στον Up 'n' Loud μουσική από Antony & The Johnsons, Faithless, Kaiser Chiefs, Kid Rock, The Bangles, Paul Young, The Smiths, John Foxx, Honey Bane, Laughing Clowns. Επίσης, θα κάνουμε ένα μακρινό flashback στο χρόνο για να ακούσουμε τραγούδια από τους Eartha Kitt, Chris Montez, Delfonics, The Rolling Stones, Prince Buster, Billy Stewart...



   Γεννημένος το 1937 στην Washington DC, o Billy Stewart ήταν ακόμη μαθητής του σχολείου, όταν άρχισε να τραγουδάει, μαζί με τα τέσσερα αδέλφια του, στο ράδιο σαν The 4 Stewart Brothers. Σύντομα, ο Billy συνεργάστηκε με τους Rainbows, ένα δημοφιλές σχήμα της εποχής του doo-wop, ενώ στη συνέχεια μπήκε στο συγκρότημα του Bo Diddley.
   Στην εταιρία δίσκων του Diddley, Chess, ήταν που έκανε και την πρώτη του ηχογραφήση ο Stewart, το τραγούδι 'Billy's Blues' το 1956. Στα πρώτα χρόνια της επόμενης δεκαετίας, ήρθαν και μερικές μικρές επιτυχίες με συνθέσεις όπως το 'Reap What You Sow' και 'Strange Feeling'. To 1965 τα τραγούδια του 'I Do Love You' και 'Sitting In The Park' μπήκαν στο US top-30 ενώ την επόμενη χρονιά, η διασκευή του στο 'Summertime' του George Gershwin θα τον κάνει μεγάλο αστέρι στην πατρίδα του με το single να μπαίνει στο top-10 του Billboard. To 'Secret Love' που θα ακολουθήσει θα είναι και η τελευταία του επιτυχία στο αμερικανικό top-30.
   O Stewart είχε σοβαρό πρόβλημα με το βάρος του κι αυτό του είχε δημιουργήσει διαβήτη. Σαν να μην έφτανε αυτό, είχε κι ένα ατύχημα με μοτοσυκλέτα το 1969. Το 1970, σαν σήμερα, η ολοκαίνουργια Ford Thunderbird που είχε αγοράσει έφυγε από την πορεία της, ενώ διέσχιζε μια γέφυρα στη Βόρεια Καρολίνα, έπεσε στο νερό και ο Stewart, μαζί με άλλους τρεις επιβαίνοντες, έχασαν αμέσως, σχεδόν, τη ζωή τους.
   Οι φίλοι της μουσικής θα τον θυμούνται πάντα για την περίεργή του φυσιογνωμία αλλά και τον μοναδικό τρόπο που χρησιμοποιούσε τη φωνή του όταν τραγουδούσε. Τα βίντεο με τον Billy Stewart είναι πολύ σπάνια, ακόμη και σήμερα, αλλά έψαξα και βρήκα ένα με το 'Summertime'...



Billy Stewart's best moments:
1. 'Summertime'
2. 'Secret Love'
3. 'To Love, To Love'
4. 'I Do Love You'
5. 'Billy's Blues'
6. 'Reap What You Sow'
7. 'Billy's Heartache'
8. 'Strange Feeling'
9. 'Tell It Like It Is'
10. 'Sitting In The Park'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου