Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

2011 IN ROCK MUSIC part 3

   Συνέχεια στο αφιέρωμα της εκπομπής στις κυκλοφορίες του 2011 με καλλιτέχνες από τις Η.Π.Α. σε δίσκους που ακούσαμε μέσα στη χρονιά που πέρασε. Έτσι, σήμερα 16.00-17.00 στον Up 'n' Loud Web Radio θα μεταδώσουμε μουσική και τραγούδια από The Black Keys, The Black Angels, Big Talk, Bright Eyes, Death Cab For Cutie, The Decemberists, Drive-By Truckers, Girls, The Kills, My Morning Jacket, St.Vincent, The Strokes, TV On The Radio, Yuck.



   Όπως και με τα βρετανικά συγκροτήματα, έτσι και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, υπήρξαν καλές κυκλοφορίες μέσα στο 2011, οι οποίες όμως, ήταν κατώτερες του αναμενόμενου από καλλιτέχνες που ήδη εκτιμούμε. Ακόμη, όμως, και τα καινούργια groups που έφτασαν στ' αυτιά μας πέρυσι, δεν νομίζω ότι είναι τόσο καλά όσο κάποια άλλα τα οποία είχαμε ακούσει σε προηγούμενες χρονιές. Γεγονός παραμένει, πάντως, ότι τα πρόσφατα χρόνια, η δισκογραφία στην Αμερική παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από αυτή της Αγγλίας.
   Αγαπημένο σχήμα οι Black Angels, οι οποίοι το '11 έβγαλαν στην αγορά ένα πολύ καλό EP με τίτλο 'Phosgene Nightmare'. Διατίθεται μάλιστα και σε 10' χρωματιστό βινύλιο και περιέχει τα b-sides του συγκροτήματος από διάφορες κυκλοφορίες τους. Εννοείται ότι τα b-sides των ψυχεδελικών Black Angels είναι πολύ καλύτερα από τα a-sides πολλών άλλων καλλιτεχνών. Από την άλλη, το 'El Camino' των Black Keys είναι για πολλούς ένας από τους καλύτερους rock δίσκους της χρονιάς, αλλά όχι για μένα. Έχει μερικές πολύ καλές στιγμές, όμως, επιτρέψτε μου, είναι πολύ κατώτερους σαν δίσκος από τους δύο προηγούμενους του group και η παραγωγή του είναι πολύ 'clean', τουλάχιστον γι' αυτούς που είχαν γνωρίσει το συγκρότημα κάπως αλλιώς...
   Ευχάριστη έκπληξη ήταν οι Big Talk, ένα σχήμα που δημιούργησε ο drummer των Killers, Ronnie Vannucci Jr. Πολύ καλό επίσης και το άλμπουμ 'Strange Mercy', το τρίτο κατά σειρά για την Annie Erin Clark, μια πολυοργανίστρια από το Dallas TX, που ηχογραφεί σαν St.Vincent. Θυμίζει PJ Harvey σε πολλά σημεία αλλά όχι τόσο ώστε να γίνεται ενοχλητικό.
   Από κει και πέρα, το άλμπουμ των Bright Eyes ήταν καλό, αλλά έχουμε ακούσει πολύ καλύτερα από τον Conor Oberst. Tα ίδια και για τους TV On The Radio από τη Νέα Υόρκη. Καλός ο δίσκος τους, πολύ κατώτερος όμως από τον εξαιρετικό προηγούμενο, 'Dear Science'. Το 'Circuital' των My Morning Jacket, μπορεί κι αυτό να συμπεριληφθεί στις απογοητεύσεις της χρονιάς, μια που, από ένα τόσο καλό group περιμένεις πολύ περισσότερα από έναν απλά καλό δίσκο.
   Μεγάλη απογοήτευση και οι Strokes, όμως γι' αυτούς ο χρόνος είχε αρχίσει να μετράει αντίστροφα εδώ και μερικά χρόνια. Και οι Kills στα ίδια. Πολύ καλός ο δίσκος που κυκλοφόρησαν αλλά έχουν κάνει και καλύτερα πράγματα στο παρελθόν. Συμπαθητικά ήταν το 'Codes And Keys' των Death Cab For Cutie' και το πολύ επιτυχημένο 'Τhe King Is Dead' των Decemberists. Οι τελευταίοι, είχαν τη βοήθεια μελών των R.E.M. στην ηχογράφηση και το δισκάκι τους έγινε US No.1 LP όταν βγήκε στην αγορά. Ακολούθησε, μάλιστα, κι ένα EP με τίτλο 'Long Live The King'.
   Πολύ καλοί δίσκοι από την αμερικανική δισκογραφία μπορούμε να πούμε ότι ήταν το 'Go-Go Boots' των εξαιρετικών Drive-By Truckers, το 'Father, Son, Holy Ghost' του alternative pop group, Girls, που συνεχίζει την ανιούσα πορεία του, αλλά και το άλμπουμ του πολυεθνικού συγκροτήματος Yuck. Πολλοί μουσικοκριτικοί έχουν το δίσκο τους στα καλύτερα του 2011 και είναι, πράγματι, ένας πολύ καλός rock δίσκος.
   Παρακάτω μπορείτε να δείτε το video clip των TV On The Radio για το 'Will Do'...



2011's best rock moments part 3:
1. Yuck - 'Holing Out'
2. Drive-By Truckers - 'Used To Be A Cop'
3. Girls - 'Honey Bunny'
4. TV On The Radio - 'Will Do'
5. The Black Keys - 'Lonely Boy'
6. The Decemberists - 'Down By The Water'
7. The Kills - 'Satellite'
8. The Black Angels - 'At Night'
9. Big Talk - 'Getaways'
10. St.Vincent - 'Cruel'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου