Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

HAPPY B-DAY EDDIE VAN HALEN

   Μουσική από διάφορες εποχές έχουμε σήμερα από τις 16.00 και μέχρι τις 17.00 στον Up 'n' Loud με τραγούδια από τους Angelic Upstarts, Generation X, Vapors, Classix Nouveaux, Five Or Six, China Crisis, The Sisters Of Mercy, Iggy Pop, The The, Elton John, The Pogues, The Gaslight Anthem, Public Enemy, Cinderella και Van Halen...


  
   Γεννημένος το 1955 στο Nijmegen της Ολλανδίας από πατέρα μουσικό, ο Edward Lodewijk Van Halen, μετοίκησε μαζί με την οικογένειά του στην Pasadena της California το 1962. Τότε ξεκίνησε μαθήματα πιάνου αλλά τα παράτησε για να ασχοληθεί με τα τύμπανα και στη συνέχεια με την κιθάρα.
   Ήταν 17 ετών όταν δημιούργησε τους Van Halen, μαζί με τον αδελφό του Alex, στα ντραμς και τον Mark Stone στο μπάσο. Στη συνέχεια προστέθηκε και ο τραγουδιστής David Lee Roth ενώ ο Stone αντικαταστάθηκε από τον Michael Anthony. O Gene Simmons των Kiss τους βοήθησε στα πρώτα τους βήματα και το 1977 το συγκρότημα έκλεισε συμβόλαιο με την Warner Bros. To πρώτο τους άλμπουμ κυκλοφόρησε την επόμενη χρονιά.
   Ο δίσκος πήγε καλά κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι Van Halen να συνεχίσουν να ηχογραφούν και να βγάζουν δίσκους που τους καθιέρωσαν σαν ένα από τα πιό δημοφιλή συγκροτήματα του hard rock στην Αμερική. Το 1984 έγιναν superstars, με το δίσκο της χρονιάς εκείνης να πουλάει δέκα εκατομμύρια κομμάτια και το τραγούδι 'Jump' να γίνεται US No.1 hit single. Πίο πριν, το 1982, ο Eddie έπαιξε κιθάρα στο 'Beat It' του Michael Jackson και συνεργάστηκε με τον Brian May των Queen.
   To 1985 ο Sammy Hagar των Montrose πήρε τη θέση του τραγουδιστή, μετά την αποχώρηση του David Lee Roth, κι έτσι ξεκίνησε μια νέα εποχή για το group, εξίσου επιτυχημένη με την πρώτη, με τα άλμπουμ '5150' (1986), 'OU812' (1988), 'For Unlawful Carnal Knowledge' (1991) και 'Balance' (1995) να ανεβαίνουν στην κορυφή του Billboard 200. Παράλληλα, ο Eddie είχε συνεργαστεί με τον Steve Lukather και τους Black Sabbath.
   To 1996 ο Hagar άφησε το συγκρότημα με τον Roth να επιστρέφει για λίγο και κατόπιν να παίρνει τη θέση του τραγουδιστή ο Gary Cherone των Extreme, χωρίς όμως επιτυχία. Τελικά ο Sammy Hagar επέστρεψε το 2004. Στο διάστημα που οι Van Halen δεν ηχογραφούσαν δίσκους, ο Eddie έπαιξε σε δίσκους των Roger Waters, Thomas Dolby κ.α.
   Στη δεκαετία των 00's, ο Eddie Van Halen πέρασε δύσκολες στιγμές καθώς πολέμησε με έναν καρκίνο στη γλώσσα, χώρισε με τη σύζυγό του και μπήκε σε κλινική αποτοξίνωσης. Κατάφερε να επανέλθει το 2007 με έναν καινούργιο γάμο και μια περιοδεία των Van Halen με την αρχική τους σύνθεση. Το 2009 εμφανίστηκε σε ένα επεισόδιο της πολύ επιτυχημένης κωμικής σειράς 'Two And A Half Men'.



Van Halen's best moments:
1. 'Running With The Devil'
2. 'Ain't Talking Bout Love'
3. 'Panama'
4. 'Jump'
5. 'Why Can't This Be Love?'
6. 'Hot For Teacher'
7. 'When It's Love'
8. 'Dance The Night Away'
9. 'Secrets'
10. 'Dreams'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου