Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

STIV BATORS - THE WANDERERS

   Στη σημερινή εκπομπή θα ακούσουμε φρέσκια μουσική από τους Blood Red Shoes, Horrors, Beach House, Lady Gaga (ναι, ναι... σε ένα υπέροχο remix των Horrors...) αλλά θα κάνουμε και τα καθιερωμένα flashbacks για να ακούσουμε μουσική από τους 17 Pygmies, Com-Sat Angels, The Boys, Undertones, The Chefs, Angelic Upstarts, The Exploited, Red Cross και τον Stiv Bators σε δύο τραγούδια του, ένα από προσωπικό του δίσκο κι ένα με τους Wanderers...



   Ο Stiv Bators ήταν από την πόλη Youngstown του Ohio και έγινε γνωστός από τη συμμετοχή του στο punk rock συγκρότημα Dead Boys. Όμως, το 1979, το group διέλυσε και ο Bators (Steven John Bator) έπρεπε, αλλά και ήθελε, να κάνει κάτι διαφορετικό.
   Σαν σήμερα, 28 Μαρτίου του 1980, κυκλοφόρησε στην Αμερική, τον πρώτο του προσωπικό δίσκο στην Bomp! Records. Ο τίτλος του ήταν 'Disconnected' και ήταν μια προσπάθεια να ακουστεί αρκετά διαφορετικός απ' ότι ήταν με τους Dead Boys. Το άλμπουμ ήταν βασισμένος πάνω σε πρότυπα των 60's και ο ήχος, αρκετά πιό βατός και συμβατικός σε σχέση με το τραχύ punk rock που είχε παίξει μέχρι τότε. Εκτός από τη διασκευή στο 'I Had Too Much To Dream Last Night' (Electric Prunes), όλα τα υπόλοιπα τραγούδια ήταν original συνθέσεις του Bators. Μαζί του στην ηχογράφηση ήταν ο Frank Secich στο μπάσο, ο George Harrison στην κιθάρα και ο David Quinton στα τύμπανα.
   Παράλληλα, όμως, την ίδια μέρα, κυκλοφόρησε στην Αγγλία, από την Polydor Records, το ντεμπούτο single ενός συγκροτήματος, του οποίου είχε γίνει μέλος ο Βators πριν λίγο καιρό. Ήταν οι Wanderers και το τραγούδι τους 'Ready To Snap' με b-side το 'Beyond The Law'. Οι Wanderers ήταν τρία από τα μέλη των βρετανών Sham 69 (Ricky Rocket στα τύμπανα, Dave Treganna στο μπάσο και Dave Parsons στην κιθάρα) και φυσικά ο Bators! Το συγκρότημα είχε ήδη έτοιμο κι ένα άλμπουμ, το οποίο σκόπευαν να κυκλοφορήσουν από τα τέλη της προηγούμενης χρονιάς, αλλά δεν είχαν καταλήξει στο όνομα (πιθανά ονόματα ήταν ακόμη τα Allies και First Strike) και η Polydor ανέβαλε συνεχώς την ημέρα κυκλοφορίας. Τελικά, οι Wanderers θα έχουν μια βραχύβια παρουσία και θα διαλύσουν μετά τον μοναδικό τους δίσκο.
   Ο Bators συνέχισε να ηχογραφεί solo και με τους Lords Of The New Church και έπαίξε σε ταινίες όπως το 'Polyester' του John Waters. Πέθανε στο Παρίσι το 1990, μετά από ένα αυτοκινιτιστικό ατύχημα, μόλις 40 ετών.



Stiv Bators' best moments:
1. Dead Boys - 'Sonic Reducer'
2. Stiv Bators - 'A Million Miles Away'
3. The Lords Of The New Church - 'Russian Roulette'
4. The Wanderers - 'Ready To Snap'
5. Dead Boys - 'Tell Me'
6. Stiv Bators - 'It's Cold Outside'
7. The Lords Of The New Church - 'Livin' On Livin'
8. The Wanderers - 'No Crime'
9. Dead Boys - 'Search & Destroy'
10. The Lords Of The New Church - 'Dance With Me'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου