Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

THE CLASH: RUDE BOY

   Σήμερα, δυστυχώς, δεν θα έχουμε εκπομπή στον Up 'n' Loud, λόγω μιας ίωσης που με ταλαιπωρεί εδώ και μέρες και, σήμερα, δεν αντιμετωπίζεται τόσο εύκολα. Ελπίζω αύριο να είμαι καλύτερα και να τα ξαναπούμε κανονικά στις 16.00 και μέχρι τις 17.00.



   Ήταν 13 Μαρτίου 1980 όταν έκανε παγκόσμια πρεμιέρα (Prince Charles Cinema στη Leicester Square) στο Λονδίνο η ταινία 'Rude Boy'. Κινηματογραφήθηκε από το 1977 και μέχρι το 1979 και η υπόθεσή της έχει να κάνει με έναν roadie των Clash, τον Ray Gange, ο οποίος εργαζόταν σαν πωλητής σε sex shop!
   H κάμερα των Jack Hazan και David Mingay ακολουθεί τους Clash στα παρασκήνια και σε διάφορες άλλες στιγμές τους, αλλά υπάρχουν και αποσπάσματα από ζωντανές εμφανίσεις του συγκροτήματος στο Anti-Nazi League Concert του 1978 στην Trafalgar Square, σε συναυλία τους στο Victoria Park, στο club 'Barbarella' του Birmingham, αλλά και τραγούδια από μια εμφάνισή τους στο 'Glasgow Apollo'.
   Στην ταινία, υπάρχουν ακόμη, αρκετές σκηνές με διαδηλώσεις και σκηνές αστυνομικής βίας αλλά και αρκετοί μονόλογοι από τα μέλη των Clash και διάφορους φίλους τους. Η ταινία χαρακτηρίστηκε ακατάλληλη για ανηλίκους, λόγω μιας σκηνής στοματικού έρωτα αλλά και της πολύ συχνής χρήσης της λέξης 'fucking', η οποία ακούγεται στην ταινία 96 (μετρημένες) φορές!
   Αυτό που είναι πραγματικά ενδιαφέρον στο 'Rude Boy', είναι ότι δύσκολα μπορεί κάποιος να καταλάβει πότε τα μέλη των Clash συμπεριφέρονται σαν ηθοποιοί και πότε είναι οι εαυτοί τους. Ήταν το μοναδικό film που έπαιξε ο Ray Gange, αλλά, σαν αληθινός fan των Clash, δεν νομίζω ότι μπορούσε να του συμβεί κάτι καλύτερο στη ζωή του...
   Για το promotion του 'Rude Boy', κυκλοφόρησε μια κασέτα (σε πολύ περιορισμένα κομμάτια) που περιείχε τα τραγούδια που ακουγόταν στην ταινία. Σήμερα, η συγκεκριμένη κασέτα είναι collector's item, όμως πολλά τραγούδια, έτσι όπως υπάρχουν στην κασέτα, μπορείτε να τα βρείτε σε μετέπειτα κυκλοφορίες των Clash ('Τhe Clash On Broadway' box set και 'Live: From Here To Eternity').
   Στο clip που ακολουθεί, απολαύστε αποσπάσματα από την ταινία, με τον Joe Strummer να συζητά με τον πρωταγωνιστή περί αριστερής πολιτικής και το αδιέξοδο του καπιταλισμού και, φυσικά, τους Clash στο αντιναζιστικό φεστιβάλ να παίζουν σε ένα τεράστιο πλήθος το 'London's Burning' και το 'White Riot', στο οποίο είναι μαζί τους και ο Jimmy Pursey των Sham 69...



The Clash's 'Rude Boy' promo cassette songs:
1. 'Rudie Can't Fail'
2. 'Garageland' (live)
3. 'English Civil War' (live)
4. 'I Fought The Law' (live)
5. 'White Man In Hammersmith Palais' (live)
6. 'White Riot' (live)
7. 'Safe European Home' (live)
8. 'What's My Name?' (live)
9. 'No Reason'
10. 'London's Burning' (live)
11. 'White Riot' (live)
12. 'Tommy Gun' (live)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου