Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2012

INTERNATIONAL WOMEN'S DAY

   Τραγούδια που αφορούν τις γυναίκες και έχουν σαν θέμα τους τη γυναίκα, σήμερα, από τις 16.00 έως και τις 17.00, στον Up 'n' Loud Web Radio, λόγω φυσικά της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου. Οι καλλιτέχνες που περιλαμβάνει το πρόγραμμα είναι οι Archive, Wolfmother, The Cribs, Hole, Alice Cooper, Vanilla Fudge, Eric Burdon, Bob Dylan, John Lennon, Marlena Shaw, Marc Almond, Neneh Cherry...   Η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Η πρώτη Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και υιοθετήθηκε δύο χρόνια αργότερα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή.
   Μετά την επικράτηση της Οκτωβριανής Επανάστασης στη Ρωσία, η φεμινίστρια Αλεξάνδρα Κολοντάι έπεισε τον Λένιν να καθιερώσει την 8η Μαρτίου ως επίσημη αργία. Γρήγορα, όμως, η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας έχασε το πολιτικό της υπόβαθρο και εορτάζεται ως έκφραση συμπαθείας των ανδρών προς τις γυναίκες, με προσφορά λουλουδιών και δώρων.
   Η άνοδος του φεμινιστικού κινήματος στη δύση, τη δεκαετία του '60, αναζωογόνησε τη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας, που από το 1975 διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με αιχμή του δόρατος την ανάδειξη των γυναικείων προβλημάτων και δικαιωμάτων.Βest songs about women:
1. John Lennon - 'Woman Is The Nigger Of The World'
2. Alice Cooper - 'Only Women Bleed'
3. Marlena Shaw - 'Woman Of The Ghetto'
4. Bob Dylan - 'Just Like A Woman'
5. Hole - 'Gold Dust Woman'
6. Eric Burdon - 'Woman Of The Rings'
7. Marc Almond - 'A Woman's Story'
8. Vanilla Fudge - 'Street Walking Woman'
9. Wolfmother - 'Woman'
10. John Lennon - 'Woman'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου