Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

SEX PISTOLS BANNED FROM A&M RECORDS

   Punk rock, new wave, synth pop μονάχα σήμερα από τις 16.00 και μέχρι τις 17.00 στον Up 'n' Loud Web Radio. Tραγούδια από το 1977 και μέχρι το 1990 με τους Depeche Mode, Yazoo, Altered Images, Romeo Void, Adam & The Ants, The Fall, Scientists, The Smithereens, The Go Go's, Robyn Hitchcock, Jonathan Richman & The Modern Lovers, The Pop Group, Angelic Upstarts, 4-Skins, Sex Pistols...



   Ήταν 16 Μαρτίου 1977 όταν η δισκογραφική εταιρία Α&Μ (της οποίας τα αρχικά προέκυψαν από τους ιδρυτές της Herb Alpert και Jerry Moss) αποφάσισε ότι το να κρατήσει τους Sex Pistols στο roster της, δεν ήταν σοφή κίνηση. Έτσι λοιπόν, με μια μικρή ανακοίνωση, ο υπεύθυνος της εταιρίας Derek Green, ενημέρωσε τον μουσικό τύπο της Αγγλίας, ότι το συμβόλαιο που είχε υπογράψει η εταιρία με το συγκρότημα πριν από λίγες ημέρες, έπαψε να ισχύει. Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης ήταν το εξής:
   "A&M Records wishes to announce that this recording agreement with the Sex Pistols has been canceled with immediate effect. The company therefore will not be releasing any product from the group and has no further association with them. Production of their single 'God Save The Queen', which had been tentatively scheduled for release later this month, has been canceled."
  Οι Sex Pistols, σε λιγότερο από μια εβδομάδα μετά την υπογραφή του δεύτερου συμβολαίου τους με εταιρία, είχαν μείνει ξανά χωρίς δισκογραφική στέγη! Οι λόγοι δεν διευκρινήστηκαν ποτέ επίσημα, όμως κάποιες πηγές είχαν κάνει αναφορά για 'ανάρμοστη' συμπεριφορά και σωματική βία των μελών του group προς στελέχη και υπαλλήλους της A&M και καταστροφές περιουσιακών στοιχείων στα γραφεία της εταιρίας, αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου έξω από το παλάτι του Buckingham. Στο ενδιάμεσο, είχε προκύψει κι ένας πολύ άγριος καυγάς, μεταξύ των Pistols και του manager Bob Harris (o οποίος ήταν παρουσιαστής της τηλεοπτικής εκπομπής 'Old Grey Whistle Test' αλλά είχε υπό την 'επίβλεψή' του τον Peter Frampton και αρκετούς ακόμη πολύ επιτυχημένους καλλιτέχνες της Α&Μ) στο Speakeasy Club στις 12 Μαρτίου. Ο καυγάς είχε σαν αποτέλεσμα να χρειαστεί 14 ράμματα στο κεφάλι ο μηχανικός ήχου (και φίλος του Harris) George Nicholson.
   Κάποιοι από τους διευθυντές του τμήματος marketing της Α&Μ, είχαν αναφέρει, επίσης, ότι δέχτηκαν τηλεφωνήματα και γράμματα από καλλιτέχνες της εταιρίας (Peter Frampton, Karen Carpenter, Rick Wakeman), οι οποίοι παραπονέθηκαν για την ένταξη των Sex Pistols στο δυναμικό της εταιρίας δίσκων. O δαιμόνιος manager των Pistols, Malcolm McLaren, κατάφερε να πάρει αποζημίωση που έφτανε τις 75.000 λίρες, όμως τα πράγματα ήταν πλέον δύσκολα για το συγκρότημα, αφού μετά από δύο αποτυχημένα δισκογραφικά συμβόλαια (ΕΜΙ και Α&Μ) φαινόταν ότι καμμιά εταιρία δεν θα έμπαινε στον κόπο να ασχοληθεί με τον Rotten και την 'άγρια' παρέα του!
   Οι 25.000 κόπιες του single 'God Save The Queen', που είχε τυπώσει η Α&Μ και περίμεναν στα γραφεία της για να πωληθούν στα δισκοπωλεία, πήγαν για ανακύκλωση ώστε να χρησιμοποιηθούν για άλλους δίσκους. Οι ελάχιστες που διασώθηκαν, είναι σήμερα από τα ακριβότερα αντικείμενα που μπορεί να αποκτήσει ένας συλλέκτης δίσκων...



Sex Pistols' best moments in 7' singles:
1. 'God Save The Queen'
2. 'Anarchy In The UK'
3. 'Pretty Vacant'
4. 'Holidays In The Sun'
5. 'No One Is Innocent'
6. 'Silly Thing'
7. '(I'm Not Your) Steppin' Stone'
8. 'Something Else'
9. 'Who Killed Bambi?'
10. 'The Great Rock 'n' Roll Swindle'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου