Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

THE VANISHING OF RICHEY EDWARDS

   Καλό μήνα σε όλους εύχομαι. Σήμερα 16.00-17.00 στον Up 'n' Loud Web Radio ακούμε μουσική από τους Everly Brothers, The Beatles, Tommy James & The Shondells, Rick James μαζί με τους Black Flag, X, The Replacements, Stiff Little Fingers, Vapors, The Freshies, Leisure Process, Orchestral Manoeuvres In The Dark αλλά και MGMT, The Sounds, Manic Street Preachers...



   O Richard James Edwards γεννήθηκε το 1967 στο Blackwood της Ουαλίας και, πριν γίνει μέλος του συγκροτήματος, ήταν roadie των Manic Street Preachers. Δεν ήταν ποτέ καλός στο να γράφει και να παίζει μουσική αλλά είχε μεγάλο ταλέντο στο στίχο. Ήταν, επίσης, αυτός που κατάφερνε να καθοδηγεί τα υπόλοιπα μέλη του group, στο να βρίσκουν τον ήχο που ήθελαν στα πρώτα τους βήματα. Καθιερώθηκε στους Manic Street Preachers σαν Richard James και ήταν, σίγουρα, το πιό εντυπωσιακό μέλος τους όσον αφορά την εμφάνισή του και τη σκηνική του παρουσία.
   Το 1991, άφησε εμβρόνητο τον δημοσιογράφο του ΝΜΕ, Steve Lamacq, όταν αντί για απάντηση στην ερώτηση που δέχτηκε για την αυθεντικότητα και το γνήσιο ήθος του group, χάραξε με ξυράφι στον καρπό του τις λέξεις '4 real'... Είχε προβλήματα με ναρκωτικά και κατάχρηση αλκοόλ και πολλές φορές πλήγωνε το κορμί του με τσιγάρα ή ξυράφια γιατί, όπως έλεγε, ο σωματικός πόνος τον βοηθούσε να ξεχνά αυτά που πλήγωναν την ψυχή του.
   Ένα από τα κορυφαία άλμπουμ των Manic Street Preachers, που είχε τίτλο 'The Holy Bible' ήταν σχεδόν εξ ολοκλήρου δική του δουλειά όσον αφορά τους στίχους. Το ίδιο και το εξίσου καλό 'Journal For Plague Lovers' που τα υπόλοιπα μέλη του σχήματος κυκλοφόρησαν το 2009. Ο Edwards είχε γράψει (μαζί με τον Nicky Wire) τους στίχους και για τους δίσκους 'Generation Terrorists', 'Gold Against The Soul' ενώ έχει credits και στο άλμπουμ 'Everything Must Go'.
   O Richey εξαφανίστηκε μυστηριωδώς σαν σήμερα το 1995, την ημέρα που έπρεπε να πετάξει στην Αμερική, μαζί με τον James Dean Bradfield (τον τραγουδιστή των Manics), για την επερχόμενη περιοδεία τους εκεί. Λέγεται ότι έκανε ανάληψη χρημάτων από τράπεζα στο Λονδίνο (2800 λίρες), έκανε check-in στο ξενοδοχείο Embassy (στην όδο Bayswater) και στη συνέχεια οδήγησε μέχρι το Cardiff, όπου και είχε δικό του σπίτι. Μια εβδομάδα αργότερα, ένας ταξιτζής από το Newport, ανέφερε ότι ο Richey μπήκε στο taxi του και, μετά από μια μεγάλη σε διάρκεια κούρσα (που πέρασε κι απ' το Blackpool) σταμάτησε στην Severn Bridge, όπου ο Edwards κατέβηκε πληρώνοντας 68 λίρες.
   Δύο εβδομάδες μετά την εξαφάνισή του, η αστυνομία βρήκε το αυτοκίνητό του στην ίδια περιοχή, με τη μπαταρία να είναι πολύ πεσμένη. Τότε πολλοί πίστεψαν ότι ο Edwards αυτοκτόνησε, πηδώντας από τη γέφυρα, κάτι που αρκετοί στο παρελθόν είχαν κάνει στο συγκεκριμένο σημείο. Παρόλα αυτά, ο Richey δεν βρέθηκε ποτέ. Θεωρούταν αγνοούμενος για πολλά χρόνια, με τις έρευνες για τον εντοπισμό του να συνεχίζονται μέχρι και το Νοέμβρη του 2008, όταν και βγήκε ανακοίνωση ότι ο Richey James Edwards πρέπει να είναι νεκρός.
   Την επόμενη χρονιά κυκλοφόρησε το βιβλίο του Rob Jovanovic με τίτλο 'Α Version Of Reason: The Search For Richey Edwards Of The Manic Street Preachers'...



Richey James Edwards' best moments with Manics:
1. 'Revol'
2. 'Motorcycle Emptiness'
3. 'Life Becoming A Landslide'
4. 'Kevin Carter'
5. 'This Joke Sport Severed'
6. 'All Is Vanity'
7. '4st 7lb'
8. 'Archives Of Pain'
9. 'You Love Us'
10. 'Roses In The Hospital'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου