Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

HAPPY B-DAY ICE-T

   Πολλά και ενδιαφέροντα ακούσματα σήμερα 16.00-17.00 στον Up 'n' Loud Web Radio από τους Doris Troy, Andy Taylor, The Church, Selecter, The Raybeats, Thomas Leer, The Fall, Swell Maps, The Birthday Party, Slayer, Possessed, Body Count...



   Ο κύριος που καμαρώνει στο πλάι της σεξοβόμβας Coco, ονομάζεται Tracy Marrow, αλλά όλοι όσοι τον αναγνώρισαν τον ξέρουν με το ψευδώνυμο που χρησιμοποιεί εδώ και πολλά χρόνια. Είναι ο τραγουδιστής και ηθοποιός Ice-T...
   Γεννήθηκε σαν σήμερα το 1958 στο Newark του New Jersey. Σε μικρή ηλικία έχασε τη μητέρα του, ενώ όταν ήταν 12 ετών έμεινε ορφανός και από τον πατέρα του. Την φροντίδα του ανέλαβε μια συγγενική οικογένεια, στο σπίτι της οποίας άρχισε να ακούει heavy metal μαζί με τον ξάδελφό του. Μετά την αποφοίτησή του από το σχολείο, κατετάγη στο στρατό όπου έμεινε για τέσσερα χρόνια. Εκεί ήταν που ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με το hip-hop, στα πρώτα χρόνια των 80's. Εν τω μεταξύ, ο ήρωάς μας είχε γίνει ήδη πατέρας από τη φίλη του LaTesha, πριν ακόμη τελειώσουν μαζί το σχολείο!
   Παράλληλα, αλλά και μετά τη θητεία του στο στρατό, ο Ice-T είχε ανάμιξη σε παράνομες δραστηριότητες, πουλώντας μαριχουάνα και ληστεύοντας αυτοκίνητα και καταστήματα. Προτίμησε, όμως, να μείνει μακριά από όλα αυτά όταν ένας από τους φίλους του κατέληξε στη φυλακή, παίρνοντας επάνω του την ευθύνη για πράξεις στις οποίες ήταν παρών και ο ίδιος. Ασχολήθηκε πιό σοβαρά με το hip-hop κάνοντας τον DJ και κέρδισε σε ένα διαγωνισμό για rapper DJ's όπου κριτής ήταν ο επιτυχημένος Kurtis Blow.
   To 1983 κυκλοφόρησε το πρώτο του single με τίτλο 'Cold Wind Madness' και λίγα χρόνια αργότερα, το 1987, ήρθε και το πρώτο του άλμπουμ 'Rhyme Pays' από την εταιρία Sire. H φήμη του σαν gangsta rapper είχε εξαπλωθεί σε πολλές πολιτείες των Η.Π.Α. κι αυτό, είχε σαν αποτέλεσμα ο δίσκος να γίνει χρυσός και να δώσει μια μεγάλη ώθηση στην καριέρα του. Την ίδια χρονιά ηχογράφησε και το τραγούδι 'Colors' για το soundtrack της ομώνυμης ταινίας του Dennis Hopper. Mέχρι τότε, ο Ice-T είχε κάνει και κάποιες μικρές εμφανίσεις στον κινηματογράφο, στις ταινίες 'Breakin'' και 'Breakin' 2' (1984 και 1985 αντίστοιχα). Ακολούθησαν οι πολύ καλοί δίσκοι 'Power' (1987) και 'Τhe Iceberg/Freedom Of Speech... Just Watch What You Say' (1989) που έγιναν επίσης χρυσοί.
   Το 1991 βγήκε στην αγορά το άλμπουμ-ορόσημο για το gangsta-rap 'ΟG: Original Gangster'. Σε ένα από τα τραγούδια του δίσκου, ο Ice-T συστήνει στο ακροατήριό του τους Body Count, οι οποίοι θα είναι το επόμενό του project, ένα heavy metal συγκρότημα με οργισμένους κοινωνικοπολιτικούς στίχους. Τη χρονιά εκείνη αρχίζει να ασχολείται πολύ σοβαρά με την ηθοποιία και εμφανίζεται στις ταινίες 'New Jack City' και 'Ricochet'. Το 1992 έχει συμμετοχή και στην ταινία 'Trespass' ενώ λίγα χρόνια αργότερα θα παίξει και στα films 'Gift', 'Surviving The Game', 'Johnny Mnemonic', 'Tank Girl'. Εκείνη την εποχή αρχίζει να έχει ρόλους και σε τηλεοπτικές (αστυνομικές κυρίως) σειρές.
   Το 1993, μετά από πολλές αντιδράσεις από οργανισμούς και την αστυνομία, το τραγούδι με τίτλο 'Cop Killer' θα απαγορευτεί και θα μείνει έξω από το δίσκο 'Home Invasion' αλλά και το ντεμπούτο άλμπουμ των Body Count. Παρόλα αυτά, το τραγούδι θα γίνει underground hit ενώ η φήμη των Body Count θα εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο. Για το soundtrack της ταινίας 'Judgment Night' το συγκρότημα θα ηχογραφήσει ένα τραγούδι σε συνεργασία με τους Slayer και ο Ice-T θα έχει συμμετοχή στο δίσκο 'Forbidden' των Black Sabbath. Θα ηχογραφήσει και με τους Motorhead για το soundtrack της ταινίας 'Airheads'. Το 1994 θα κυκλοφορήσει και το πολύ καλό 'Born Dead', o δεύτερος μεγάλος δίσκος των Body Count.
   Για τη συνέχεια ηχογραφεί το δίσκο 'VI: Return Of The Real' και με τους Body Count το 'Violent Demise: The Last Days'. To 1999 θα βγει στην κυκλοφορία και το άλμπουμ 'The Seventh Deadly Sin', ενώ με τους Body Count θα επανέλθει με δίσκο πολλά χρόνια αργότερα ('Murder For Hire' το 2006). Μη μένοντας αδρανής ούτε για ένα λεπτό, ο Ice-T θα παίξει στην ταινία 'Street Fighter' και θα καθιερωθεί σε κινηματογράφο και τηλεόραση μέσω της ταινίας αλλά και της τηλεοπτικής σειράς 'Law & Order' όπου παίζει το ρόλο του Seymour Stockton.
   Η καριέρα του στην οθόνη θα τον απασχολήσει πολύ περισσότερο από τη μουσική, αφού θα περάσουν πολλά χρόνια για να επανέλθει με δίσκους. Αυτό θα γίνει το 2006 με τους Body Count αλλά και το προσωπικό του άλμπουμ 'Gangta Rap'. To 2008 θα συνεργαστεί με τους Insane Clown Posse ενώ πολύ πρόσφατα θα πρωταγωνιστήσει, μαζί με την τρίτη του σύζυγο, Coco Austin, στο TV reality show 'Ice Loves Coco'...
   To 1997 ο Ice-T θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη με τους Body Count σε μια sold out συναυλία στην Αποθήκη του Μύλου. Στο clip που ακολουθεί παρακολουθήστε τους Body Count σε μια ζωντανή εμφάνισή τους σε ένα φεστιβάλ στην California από το 2003. Λίγο πριν το τέλος του 'Cop Killer', ο Ice-T απευθύνεται στους αστυνομικούς που περιφρουρούν το χώρο λέγοντας τους 'if you love us, we love you... if you don't, eat a dick!'. Στη σκηνή κάνει και μια πολύ sexy εμφάνιση η συζυγός του Coco!



Ice-T's best moments:
1. Ice-T - 'Colors'
2. Body Count - 'Born Dead'
3. Ice-T - 'I'm Your Pusher'
4. Body Count - 'Cop Killer'
5. Slayer & Ice-T - 'Disorder'
6. Ice-T - 'OG: Original Gangster'
7. Body Count - 'Bring It To Pain'
8. Ice-T - '99 Problems'
9. Motorhead & Ice-T - 'Born To Raise Hell'
10. Ice-T & Ice Cube - 'Trespass'


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου