Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012

CHRISTIAN DEATH: ONLY THEATRE OF PAIN

   Σήμερα για μια ώρα στον Up 'n' Loud Web Radio (16.00-17.00) θα ακούσουμε μουσική από Johnnie Ray, George Thorogood & The Destroyers, The Rolling Stones, Manfred Mann's Earth Band, Led Zeppelin, Dexy's Midnight Runners, Michelle Shocked, Rupert Holmes, Anne Clark & Martyn Bates, Lene Lovich, The Vibrators, The Gonads, Death Cult, Christian Death...   Oι Christian Death δημιουργήθηκαν το 1979 στο Los Angeles CA από τον τραγουδιστή και συνθέτη Rozz Williams (Roger Alan Painter). Στην αρχή ονομάστηκαν Upsetters, όμως με τον ερχομό του πρώην μέλους των Adolescents, Rikk Agnew, άλλαξαν όνομα και το 1981 έκαναν την πρώτη τους δισκογραφική εμφάνιση, στη συλλογή 'Ηell Comes To Your House' μαζί με συγκροτήματα όπως οι Social Distortion και οι 45 Grave.
   Στη συνέχεια υπέργαψαν συμβόλαιο με την ανεξάρτητη εταιρία δίσκων Frontier και έβγαλαν στην αγορά το extended play 'Deathwish'. Κατόπιν, ηχογράφησαν τον πρώτο τους μεγάλο δίσκο. Και ήταν πραγματικά 'μεγάλος'. Κυκλοφόρησε σαν σήμερα το 1982 και είχε τίτλο 'Only Theatre Of Pain'. Για πολλούς, ήταν το ξεκίνημα ενός καινούργιου είδους rock μουσικής, που ονομάστηκε deathrock. Για τον Rozz Williams ήταν μια επανάσταση ενάντια στην χριστιανική του διαπαιδαγώγηση (μεγάλωσε σε ένα αυστηρά χριστιανικό περιβάλλον) και μια επίθεση σε όλες τις μορφές οργανωμένης θρησκείας. Ο Williams, όπως και πολλοί άλλοι, έβλεπε τη θρησκεία σαν ένα μέσο χειραγώγησης των μαζών αλλά και έναν ακόμη τρόπο κερδοσκοπίας.
   Μετά την κυκλοφορία του δίσκου, το συγκρότημα άλλαξε σύνθεση και ο Williams ασχολήθηκε παράλληλα με τους Premature Ejaculation. Αποχώρησε από τους Christian Death το 1985 και αφοσιώθηκε στο σχήμα Shadow Project, που δημιούργησε με την Eva O, την οποία και παντρεύτηκε. Αυτοκτόνησε το 1998 σε ηλικία 34 ετών...Christian Death's 'Only Theatre Of Pain' tracklist:
1. 'Cavity/First Communion'
2. 'Figurative Theatre'
3. 'Burnt Offerings'
4. 'Mysterium Iniquitatis'
5. 'Dream For Mother'
6. 'Stairs/Uncertain Journey'
7. 'Spiritual Cramp'
8. 'Romeo's Distress'
9. 'Ressurection/Sixth Communion'
10. 'Prayer'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου