Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012

JUBILEE: A PUNK ROCK MOVIE

   Τα περισσότερα από τα τραγούδια που θα ακουστούν σήμερα στην εκπομπή (16.00-17.00 Up 'n' Loud Web Radio) έχουν μικρή διάρκεια κι έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μουσική από πολλούς καλλιτέχνες και συγκροτήματα. Florence Ballard, Prince & The Revolution, Genesis, David Bowie, The Velvet Underground, The Police, Marc & The Mambas, Gary Numan, Orchestral Manoeuvres In The Dark, Purple Hearts, Wire, Psychic TV, Wipers, The Banned, Necros, Charge, Adam & The Ants...   Σαν σήμερα, 22 Φεβρουαρίου του 1977, έκανε πρεμιέρα στο Bloomsbury Square Odeon του Λονδίνου, μια από τις πιό ανατρεπτικές ταινίες για την εποχή εκείνη. Ήταν το φιλμ 'Jubilee' που σκηνοθέτησε ο κινηματογραφιστής Derek Jarman και θεωρείται από πολλούς σαν η σημαντικότερη punk rock ταινία!
   Ο Jarman, είχε ήδη προκαλέσει τους φλεγματικούς βρετανούς ένα χρόνο πριν, με την πρώτη του ταινία, που είχε τίτλο 'Sebastiane' και παρουσίαζε τα γεγονότα της ζωής του Αγίου Σεβαστιανού από τη δική του οπτική γωνία, έχοντας εστιάσει στην ομοφυλοφιλία! Αυτή τη φορά, με το 'Jubilee', o Jarman κατάφερε να προκαλέσει, βάζοντας σε πρωταγωνιστικό ρόλο, στην δεύτερη ταινία του, τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας. Ο τίτλος, μάλιστα, έχει άμεση σχέση με το ασημένιο ιωβηλαίο της βασίλισας Ελισάβετ (Silver Jubilee), κατά το οποίο εορτάζονταν τα 25 χρόνια της Ελισάβετ στον θρόνο...
   Στο σενάριο του 'Jubilee' η Ελισάβετ η πρώτη, μεταφέρεται τηλεπαθητικά στο κοντινό μέλλον και βλέπει τη διαλυμένη Αγγλία του 1984 και την Ελισάβετ τη δεύτερη δολοφονημένη από ληστές. Στη συνέχεια παρατηρεί την ηθική και φυσική κατάπτωση της χώρας μέσω μιας παρέας μηδενιστών punks! Η ταινία είναι γεμάτη βία, ωμό sex και punk rock τραγουδιστές και συγκροτήματα. Πρωταγωνιστούν, μεταξύ άλλων, η τραγουδίστρια Toyah Wilcox, ο μετέπειτα super star, Adam Ant, o Wayne County (κάνει τον 'Lounge Lizard', έναν τραβεστί punk rock star), o Gene October των Chelsea. Σε μια σκηνή, επίσης, στο background, φαίνονται οι Siouxsie & The Banshees να παίζουν σε μια τηλεόραση!
   Η μουσική της ταινίας, όπως ήταν φυσικό, έχει άμεση σχέση με το punk rock της εποχής, αφού ακούγονται τραγούδια των Adam & The Ants (στην πρώτη τους δισκογραφική κατάθεση), Wayne County & The Electric Chairs, Chelsea, Maneaters (στην ουσία είναι η Toyah), ενώ για το soundtrack είχε γράψει μουσική και ο Brian Eno...
   Στο clip που ακολουθεί είναι ο Adam Ant, σε μια πολύ πρόσφατη εμφάνισή του στο Λονδίνο, όπου ερμηνεύει το 'Deutscher Girls' που ακούγεται στο film 'Jubilee'...Jubilee OST tracklist:
1. Adam & The Ants - 'Deutscher Girls'
2. Wayne County & The Electric Chairs - 'Paranoia Paradise'
3. Chelsea - 'Right To Work'
4. Maneaters - 'Nine To Five'
5. Adam & The Ants - 'Plastic Surgery'
6. Suzi Pinns - 'Rule Britannia'
7. Suzi Pinns - 'Jerusalem'
8. Amilcar - 'Wargasm In Pornotopia'
9. Brian Eno - 'Slow Water'
10. Brian Eno - 'Dover Beach'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου