Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

HAPPY B-DAY STEVE WYNN

   Μερικές καινούργιες κυκλοφορίες από A Place To Bury Strangers, Song Of Return, Air και παλαιότερες ηχογραφήσεις από Ronnie Hilton, Mud, Talking Heads, The Stranglers, Stiff Little Fingers, Fear, Secret Affair, Japan, General Public, Manic Street Preachers και φυσικά Steve Wynn σήμερα 16.00-17.00 στον Up 'n' Loud Web Radio...



   Ένας από τους πολύ αγαπημένους για το ελληνικό ακροατήριο (που ακούει rock και δεν περιορίζεται στους Red Hot Chili Peppers και τους Metallica) έχει σήμερα τα γενέθλιά του. Είναι ο Steve Wynn από το Los Angeles California (αν και εδώ και μερικά χρόνια είναι κάτοικος Νέας Υόρκης) που γίνεται 52 ετών.
   Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τη rock μουσική με τους Suspects, oι οποίοι κυκλοφόρησαν ένα single το 1979 πριν διαλύσουν. Μέλη του σχήματος ήταν η Kendra Smith (αργότερα στους Dream Syndicate και τους Opal) και οι Russ Tolman και Gavin Blair (αργότερα μέλη των True West). Kατόπιν σχημάτισε τους 15 Minutes με τους οποίους έβγαλε επίσης ένα μόνο single (που στη δεύτερη πλευρά είχε το 'That's What You Always Say' και έπαιξαν αργότερα και οι Dream Syndicate).
   Η συνέχεια έφερε τη δημιουργία των Dream Syndicate μαζί με τον Carl Precoda και τον Dennis Duck. To 1982 κυκλοφόρησε το πρώτο τους mini-LP και λίγους μήνες αργότερα, την ίδια χρονιά, ήρθε και το καταπληκτικό τους άλμπουμ 'The Days Of Wine And Roses'. Mε τους Dream Syndicate, o Wynn, είχε μια εξαιρετική παρουσία στη δεκαετία του '80 με δίσκους εξίσου καλούς όσο ο πρώτος τους. Τα 'Medicine Show' (1984) και 'Ghost Stories' (1988) θεωρούνται από πολλούς σαν κάποιοι απ' τους καλύτερους δίσκους εκείνης της δεκαετίας. Το 1985 συνεργάστηκε με τον Dan Stuart των Green On Red και μαζί κυκλοφόρησαν (σαν Danny & Dusty) ένα ακόμη πολύ καλό άλμπουμ που είχε τίτλο 'The Lost Weekend'.
   Oι Dream Syndicate, με επιρροές από Velvet Underground, Television, Τhe Byrds, Creedence Clearwater Revival, ήταν για τα 80's το δημοφιλέστερο σχήμα της σκηνής του Paisley Underground μαζί με τους Rain Parade, The Long Ryders, True West, Green On Red, αφήνοντας πίσω τους μια σπουδαία κληρονομιά. Το ξεκίνημα των 90's, όμως, βρήκε τον Steve Wynn να ηχογραφεί σαν solo καλλιτέχνης, μια που, το συγκρότημα διέλυσε το 1989.
   Ο πρώτος του δίσκος ('Kerosene Man' το 1990) ήταν πραγματικά υπέροχος. Συνεργάστηκε γι' αυτόν με την Jonnette Napolitano (Concrete Blonde), τον Howe Gelb (Giant Sand), τον Steve Berlin (Los Lobos) και τον DJ Bonebrake (X). O Peter Buck των R.E.M. ήταν ο στενότερος συνεργάτης του για τον δεύτερο δίσκο του που ήρθε το 1992 και είχε τίτλο 'Dazzling Display'. To 1993 ηχογράφησε με μέλη των Long Ryders, Cracker και House Of Freaks σαν Gutterball, μια συνεργασία που επαναλήφθηκε με ακόμη δύο δίσκους το 1995.
   Ακολούθησαν κι άλλοι πολύ καλοί (έως εξαιρετικοί) δίσκοι, όπως το 'Μelting In The Dark' (1996), 'Here Come The Miracles' (2001), ενώ το 2003 κυκλοφόρησε και ο πρώτος του δίσκος με το συγκρότημα Miracle 3 που σχημάτισε ο ίδιος. Το 2007 συνεργάστηκε με άλλους μουσικούς στη δημιουργία των Hazel Motes και, την αμέσως επόμενη χρονιά, βρέθηκε σε ένα ακόμη σχήμα, τους The Baseball Project με τους Peter Buck, Scott McCoughney (Minus 5) και τη σύζυγό του Linda Pitmon. Η δραστηριότητά του, όμως, δεν σταματάει εκεί, αφού ο Steve Wynn συμμετείχε και σε δίσκους των Smack Dab, Australian Blonde κ.α.
   Ο Wynn, πέρα από την ικανότητά του να συνθέτει και να ερμηνεύει μοναδικά rock τραγούδια, είναι κι ένας εξαιρετικός low profile χαρακτήρας, κάτι που έχει εκτιμηθεί από όλους όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν από κοντά. Πέρασε από τη Θεσσαλονίκη με τους Dream Syndicate (θυμάστε οι παλαιότεροι εκείνη τη συναυλία στην disco 'Amnesia';), με τους Danny & Dusty, αλλά και αρκετές φορές σαν solo act.
   Happy birthday Steve! Best wishes from your Greek friends!



Steve Wynn's best moments:
1. The Dream Syndicate - 'That's What You Always Say'
2. Steve Wynn & The Miracle 3 - 'Amphetamine'
3. The Dream Syndicate - 'My Old Haunts'
4. Steve Wynn - 'Under The Weather'
5. The Dream Syndicate - 'Forest For The Trees'
6. Steve Wynn & The Miracle 3 - 'On The Mend'
7. The Dream Syndicate - 'John Coltrane Stereo Blues'
8. Steve Wynn - 'Drag'
9. The Dream Syndicate - 'The Side I'll Never Show'
10. Steve Wynn - 'Death Valley Rain'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου