Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2011

TRACY PEW: Cowboy From Hell

   Ξεκινά ακόμη μια εργάσιμη εβδομάδα σήμερα, καλή δύναμη και υπομονή σε όλους. Το μενού από τις 16.00 μέχρι τις 17.00 στον Up 'n' Loud Web Radio είναι στολισμένο με Metallica και Megadeth (κυκλοφόρησαν σχεδόν ταυτόχρονα καινούργιους δίσκους), The Stranglers, The Damned, One Way System, Angry Samoans (από την punk σκηνή) αλλά και Prefab Sprout, Joni Mitchell, Johnny Rivers, Dee Clark, Divine Comedy, Texas. Σήμερα, επίσης, θυμόμαστε τον bass guitar cowboy των Boys Next Door και The Birthday Party...   Αυστραλός, όπως και οι υπόλοιποι Birthday Party, o Tracy Pew πέρασε μερικά χρόνια σαν παιδάκι στη Νέα Ζηλανδία με την οικογένειά του, για να επιστρέψει στη Μελβούρνη το 1964 σε ηλικία 7 ετών. Μαζί με τους Nick Cave, Mick Harvey και Phil Calvert, ήταν ιδρυτικό μέλος των Boys Next Door με τους οποίους δημιούργησε και κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ και κάποια singles (ένα εκ των οποίων ήταν και η διασκευή στο classic 'These Boots Are Made For Walking') πριν το group 'ενισχυθεί' με τον κιθαρίστα Rowland S. Howard και μετακομίσει στο Λονδίνο για να κάνει καριέρα σαν The Birthday Party.
   Το 1982 πέρασε κάποιους μήνες στη φυλακή γιατί οδηγούσε χωρίς δίπλωμα κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει μερικές από τις συναυλίες του group, στη συνέχεια όμως επέστρεψε και παρέμεινε στους Birthday Party μέχρι το τέλος της πορείας τους το 1983. Κατόπιν, έπαιξε με τον Nick Cave στο πρώτο line-up των Bad Seeds και κάποια στιγμή το 1984, αποφάσισε να γυρίσει στην Αυστραλία για να συνεχίσει τις σπουδές του στη φιλοσοφία. Εκείνη τη χρονιά ο Pew έδωσε μερικές συναυλίες σαν μέλος των θρυλικών The Saints και αργότερα συμμετείχε σε δίσκους της Lydia Lunch ('Honeymoon In Red') και Nick Cave & The Bad Seeds ('Kicking Against The Pricks').
   O cowboy, όμως, έπασχε από επιληψία και οι κρίσεις του ήταν τόσο έντονες που σχεδόν σε ολόκληρη τη ζωή του τις καταπολεμούσε με πολύ δυνατά φάρμακα. Έφυγε από τη ζωή, σαν σήμερα, το 1986 από εγκεφαλική αιμορραγία. Ήταν μόλις 28 ετών... Θυμηθείτε τον (χωρίς το χαρακτηριστικό μουστάκι) σε ένα από τα πλέον 'εξωφρενικά' clips των early 80's μαζί με τους υπόλοιπους The Birthday Party...


Tracy Pew's best moments:
1. The Birthday Party - 'Jennifer's Veil'
2. Boys Next Door - 'Somebody's Watching'
3. The Birthday Party - 'Release The Bats'
4. Boys Next Door - 'Shivers'
5. The Birthday Party - 'The Friend Catcher'
6. Lydia Lunch & Guests - 'Done Dun'
7. The Birthday Party - 'Wildworld'
8. Boys Next Door - 'A Catholic Skin'
9. The Birthday Party - 'She's Hit'
10. Nick Cave & The Bad Seeds - 'Running Scared'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου