Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

HEAVY D R.I.P.

   Είναι πάντα άσχημο να μαθαίνεις τα κακά νέα και δυστυχώς να πρέπει να τα μάθουν κι άλλοι από σένα. Χθες 8 του Νοέμβρη έφυγε από κοντά μας σε μικρή ηλικία ο rapper και ηθοποιός Heavy D. Θα μιλήσουμε γι αυτόν στη σημερινή εκπομπή και θα τον ακούσουμε φυσικά, αλλά παράλληλα θα έχουμε και μουσική από Billy Joel, The Beatles, Ray Charles, The Kingsmen, Screaming Lord Sutch, The Pretty Things αλλά και Sonic Youth, UK Subs, The Stranglers, Fad Gadget κ.α.


  
   To πραγματικό του όνομα ήταν Dwight Arrington Myers αλλά όποιος τον έβλεπε μπορούσε αμέσως να καταλάβει το λόγο για τον οποίο τον αποκαλούσαν Heavy D (Dwight). Γεννήθηκε στο Mandeville της Jamaica αλλά μεγάλωσε στην πολιτεία New York, στο Mount Vernon.
   Δημιούργησε τους Heavy D & The Boyz όταν ήταν 20 χρονών και ξεκίνησαν δισκογραφικά το 1987 με το άλμπουμ 'Living Large' που τους έκανε γνωστούς και πήγε αρκετά καλά όσον αφορά τις πωλήσεις. Ακολούθησε το 'Big Tyme' (1989) και το 'Peaceful Journey' (αφιερωμένο στον συνεργάτη του Troy Dixon που έχασε τη ζωή του σε ένα ατύχημα) το 1991. Σ' αυτό το τελευταίο υπήρχε και η διασκευή του στο 'Now That We Found Love' των O' Jays που ήταν και η μεγαλύτερη επιτυχία του αφού έγινε top-10 σε Αμερική και Αγγλία και ακούστηκε στις περισσότερες περιοχές του πλανήτη.
   Στα early 90's επίσης, τραγούδησε το μουσικό θέμα του τηλεοπτικού προγράμματος In Living Colour και συνεργάστηκε με τον Michael Jackson στο single 'Jam' και την Janet Jackson, με την οποία έκανε επιτυχία το 'Alright' (US No.4 hit single). Η συνέχεια για τον Heavy D είχε επιτυχημένες εμφανίσεις σε τηλεοπτικές σειρές και προγράμματα και εμφανίσεις σε θεατρικές παραστάσεις αλλά και την ηχογράφηση ακόμη δυο δίσκων με τους Boyz το '93 και το '94. Το 'Got Me Waiting', μάλιστα, τον έβαλε ξανά στο top-20 του Billboard ενώ το 1997 θα γνωρίσει ξανά επιτυχία με τον πρώτο solo δίσκο του 'Waterbed Hev' και το single 'Big Daddy' (US No.18 hit single). Την ίδια χρονιά, θα συμμετέχει και σε άλμπουμ του 'θρύλου' B.B. King.
  O Heavy Dwight ηχογράφησε ακόμη 3 albums και συμμετείχε σαν ηθοποιός σε αρκετές παραγωγές του Hollywood ('Life', 'Big Trouble', 'New Jersey Drive', 'Tower Heist', 'The Cider House Rules' κ.α.) πέρα από τις τηλεοπτικές σειρές που εμφανίστηκε. Πέθανε ξαφνικά χθές έξω απ' το σπίτι του στο Beverly Hills...



Heavy D & The Boyz best moments:
1. 'Now That We Found Love'
2. 'We Got Our Own Thang'
3. 'Gyrlz, They Love Me'
4. 'Is It Good To You'
5. 'Truthful'
6. 'Mr. Big Stuff'
7. 'Got Me Waiting'
8. 'Big Daddy'
9. 'Nuttin' But Love'
10. 'Black Coffee'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου