Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

HAPPY B-DAY KIM WILDE

   Πολλά ενδιαφέροντα μουσικά ακούσματα και σήμερα 16.00-17.00 στον Up 'n' Loud αφού στο πρόγραμμα έχουμε από Killing Joke, The Damned, Subhumans, B-Movie, The Boomtown Rats, Nirvana, Metallica, Blink 182, Billy Idol, Pink Floyd αλλά και Hank Ballard & The Midnighters, Andy Williams. Θα ακούσουμε επίσης, την Amanda Lear και την Kim Wilde για να τις ευχηθούμε χρόνια πολλά για τα γενέθλιά τους...


  
   To πραγματικό της όνομα είναι Kim Smith και γεννήθηκε σαν σήμερα το 1960 στο Λονδίνο, από γονείς που ήταν επαγγελματίες μουσικοί. Η μητέρα της, ήταν μέλος των Vernons Girls στα late 50's, ενώ ο πατέρας της ήταν ο πολύ επιτυχημένος rock 'n' roll τραγουδιστής Marty Wilde (Reginald Leonard Smith).
   Όταν έγινε 20 ετών, η όμορφη Kim υπέγραψε το πρώτο της δισκογραφικό συμβόλαιο και την επόμενη χρονιά ήρθε και η πρώτη επιτυχία με το 'Kids In America' (UK No.2 hit single). Το πρώτο της άλμπουμ ήταν κι αυτό πολύ επιτυχημένο και έβγαλε τα hit singles 'Chequered Love' (UK No.4) και 'Water On Glass' (UK No.11). Ακολούθησε ο δίσκος 'Select' το 1982 με το 'Cambodia' να γίνεται μεγάλη ευρωπαική επιτυχία και UK No.12 hit single. Το τραγούδι ακούστηκε πολύ και στη χώρα μας. Την ίδια χρονιά η Kim Wilde ξεκινά τις ζωντανές εμφανίσεις, κάτι που δεν είχε κάνει μέχρι τότε. Ο τρίτος δίσκος της δεν θα είναι τόσο επιτυχημένος (αν και το 'Love Blonde' ακούστηκε αρκετά) κι αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να αλλάξει δισκογραφική στέγη και να πάει από την RAK στην MCA.
   To 1984 βγήκε το 'Rage To Love' (UK No.19 hit single) και στο άλμπουμ που κυκλοφόρησε εκείνη τη χρονιά, η Kim, για πρώτη φορά συνέθεσε τραγούδια. Μέχρι τότε, όλα τα τραγούδια της ήταν συνθέσεις του πατέρα της και του αδελφού της, Ricky. Στον επόμενο δίσκο της, 'Another Step' (1986) συμμετείχε σε όλες, σχεδόν, τις συνθέσεις, όμως, ήταν μια διασκευή που της χάρισε την τεράστια επιτυχία. Το 'You Keep Me Hangin' On' των Supremes έγινε παγκόσμιο hit (US No.1 & UK No.2 hit single) και παρέμεινε μέχρι σήμερα σαν classic των 80's. Από τον ίδιο δίσκο βγήκε σαν single και το 'Another Step (Closer To You)' (UK No.6 hit single) το οποίο τραγούδησε μαζί με τον Junior.
   Ο χορός των επιτυχιών συνεχίστηκε το '87 με το remake του Christmas classic της Brenda Lee 'Rockin' Around The Christmas Tree' (UK No.3 hit single), αυτή τη φορά με τη συνεργασία του κωμικού Mel Smith, ενώ την επόμενη χρονιά κυκλοφόρησε το πιό εμπορικό άλμπουμ της, που είχε τίτλο 'Close'. Από κει ακούστηκαν τα 'You Came' (UK No.3 hit single), 'Never Trust A Stranger' (UK No.7 hit single) και 'Four Letter Word' (UK No.6 hit single). Τη χρονιά εκείνη, η Kim, έκανε μια μεγάλη περιοδεία σαν support act στον Michael Jackson και το 1990 έκανε τουρνέ με τον David Bowie.
   Οι δίσκοι που κυκλοφόρησε το '90 και το '92 όμως, δεν ήταν ιδιαίτερα πετυχημένοι και το 1993 η διασκευή της στο 'If I Can't Have You' (Yvonne Elliman) ήταν η τελευταία μεγάλη στιγμή της στο αγγλικό hit parade (UK No.12 hit single). Από κει και πέρα, στο ξεκίνημα των 00's, έκανε περιοδείες με τους Paul Young και Belinda Carlisle, μεταξύ άλλων, και ηχογράφησε ένα τραγούδι με τη γερμανίδα star Nena. To 2006 τη βρίσκει να κάνει hit στη Γερμανία το 'You Came 2006' και το 2009 να κάνει μια μικρή επιτυχία στη Σουηδία. Φέτος, κυκλοφόρησε ένα δίσκο με διασκευές σε τραγούδια των Tasmin Archer, Black, Suede, The Cars, The Cure, Buzzcocks και David Bowie.
   Η Kim Wilde, παντρεύτηκε το 1996 τον ηθοποιό Hal Fowler και μαζί έχουν σήμερα δύο παιδιά. Είναι η πιό επιτυχημένη solo τραγουδίστρια στην Αγγλία για τη δεκαετία του '80, με 17 τραγούδια της στο UK top-40.



Kim Wilde's best moments:
1. 'Kids In America'
2. 'Cambodia'
3. 'View From A Bridge'
4. 'Never Trust A Stranger'
5. 'Rage To Love'
6. 'Love Is Holy'
7. 'Water On Glass'
8. 'Child Come Away'
9. 'Chequered Love'
10. 'Love Blonde'

1 σχόλιο: