Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

HAPPY B-DAY ALISON MOSSHART

   Πολλά ακούσματα από την περίοδο 1978-1982 θα έχει σήμερα το πρόγραμμα στον Up 'n' Loud 16.00-17.00. Τραγούδια και δίσκοι που κυκλοφόρησαν σαν σήμερα από τους Dead Kennedys, Poison Girls, Eater, The Business, Klaus Nomi, Blondie, Ian Dury & The Blockheads, Elvis Costello & The Attractions, Simple Minds, Soft Cell αλλά και αποσπάσματα από παλαιότερες ηχογραφήσεις με τους Budgie, Thin Lizzy. Ακόμη, τραγούδια των O.C. Smith, Anita O' Day, Betty Everett και τον θρύλο των blues, Robert Johnson. Εννοείται ότι θα ευχηθούμε τα καλύτερα για την Alison που σήμερα γίνεται 32 ετών...


 
   Αμερικανίδα στην καταγωγή, η Alison Nicole Mosshart γεννήθηκε στη μικρή πόλη Vero Beach της Florida. Εκεί ξεκίνησε και η ενασχόλησή της με τη μουσική, το 1995, με το punk rock συγκρότημα Discount. Με αυτούς ηχογράφησε τρεις δίσκους και αρκετά singles από το 1997 μέχρι και το 2000 όταν και διέλυσαν. Σε μια ευρωπαική περιοδεία των Discount ήταν που γνώρισε τον βρετανό Jamie Hince και οι δυό τους άρχισαν να ανταλλάσουν ιδέες πάνω στη μουσική, πριν η Alison αποφασίσει να μετακομίσει στο Λονδίνο για να δημιουργήσει μαζί του ένα νέο rock group...
   To νέο αυτό συγκρότημα ονόμασαν The Kills και μετονομάστηκαν VV (Alison) και Hotel (Jamie). Με τη βοήθεια drum machine έκαναν κάποιες ηχογραφήσεις και τελικά το 2001 κυκλοφόρησαν το EP 'Black Rooster' στην Domino για την Ευρώπη και Dim Mak για την Αμερική. Δυό χρόνια αργότερα, ήρθε και το πρώτο άλμπουμ με τίτλο 'Keep On Your Mean Side', ήταν όμως, ο δίσκος 'No Wow' που τους καθιέρωσε, το 2005. Μέσα στα επόμενα χρόνια, η Alison συμμετέχει σε δίσκους των Placebo ('Meds'), Primal Scream ('Nitty Gritty' και 'Suicide Sally & Johnny Guitar'), The Last Shadow Puppets ('Paris Summer' του Lee Hazlewood), Arctic Monkeys ('Fire And The Thud'). Το 2008 οι Kills βρέθηκαν στο απώγειο της δημοτικότητάς τους με το δίσκο "Midnight Boom' και τις πολλές εμφανίσεις τους σε αγγλικά τηλεοπτικά προγράμματα.
   To 2009 αρχίζει και η συνεργασία της Alison με τον Jack White (White Stripes, Raconteurs) για τους Dead Weather, ένα supergroup στο οποίο συμμετείχαν ακόμη και οι Dean Fertita (Queens Of The Stone Age), Jack Laurence (Raconteurs, The Greenhornes). Σ' αυτό το σχήμα η Mosshart συνθέτει, τραγουδάει, παίζει κιθάρα, κρουστά και keyboards και ηχογραφεί μαζί τους δύο πολύ καλούς δίσκους. Πρώτα το 'Horehound' (2009) και στη συνέχεια το 'Sea Of Cowards' το Μάη του 2010.
   Φέτος, η Alison Mosshart ακούστηκε με την drummer Carla Azar των Autolux στη διασκευή του 'Tommorow Never Knows' (The Beatles) στο soundtrack της ταινίας 'Sucker Punch'. Ο καινούργιος δίσκος των The Kills είναι πολύ καλός και κυκλοφόρησε τον Απρίλιο με τίτλο 'Blood Pressures' ενώ η Alison έχει συμμετοχή και στο soundtrack του 'Sons Of Anarchy' με το classic 'What A Wonderful World'.



Alison Mosshart's best moments:
1. The Kills - 'Cat Claw'
2. The Dead Weather - 'Hang You From The Heavens'
3. The Kills - 'Love Is A Deserter'
4. Placebo - 'Meds'
5. The Last Shadow Puppets - 'Paris Summer'
6. The Kills - 'Satellite'
7. Arctic Monkeys - 'Fire And The Thud'
8. The Kills - 'Tape Song'
9. Alison Mosshart & Carla Azar - 'Tommorow Never Knows'
10. The Dead Weather - 'Die By The Drop'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου