Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012

THE MOB: NO DOVES FLY HERE

   Επιστροφή στις εκπομπές σήμερα, μετά από μερικές ημέρες απουσίας λόγω της γιορτής του Πάσχα. Στον Up 'n' Loud Web Radio από τις 16.00 έως τις 17.00 θα ακούσετε Not Sensibles, Misfits, Meat Puppets, The Monochrome Set, The Passions, Associates, The Human League αλλά και εκτεταμένα αποσπάσματα από τους δίσκους 'Seventeen Seconds' (Τhe Cure), 'Hypnotised' (Undertones), όλα τα τραγούδια από το free flexi single 'Komakino/Incubation/As You Said' (Joy Division) και το single 'No Doves Fly Here/I Hear You Laughing' (The Mob)...   Οι The Mob ήταν ένα anarcho-punk συγκρότημα από το Yeovil του Somerset, που δημιουργήθηκε το 1979 από τους Μark Wilson, Graham Fallows, Curtis You'e. Έφτιαξαν τη δική τους εταιρία δίσκων (All The Madmen) και βοήθησαν συγκροτήματα όπως οι Blyth Power, Astronauts, Thatcher On Acid να κυκλοφορήσουν δίσκους, ενώ οι ίδιοι, μέχρι και το 1983, όταν και διέλυσαν, κατάφεραν να βγάλουν πέντε singles και έναν καταπληκτικό δίσκο ('Let The Tribe Increase'), πέρα από κάποιες κυκλοφορίες σε δίσκους και κασέτες που μοιράστηκαν με τους Flux Of Pink Indians, Amebix, The Faction, The Apostles και D&V.
   Η μοναδική φορά που κάποια κυκλοφορία τους δεν ήταν από την All The Madmen, ήταν το 1981, όταν και συνεργάστηκαν με τους Crass και τη δική τους δισκογραφική τους εταιρία (οι κοινωνικοπολιτικές τους ιδέες συμφωνούσαν με τον τρόπο λειτουργίας της Crass Records και των υπόλοιπων συγκροτημάτων που είχαν βρει στέγη στην εταιρία αυτή) για το single 'No Doves Fly Here/I Hear You Laughing'. Όπως όλες οι παραγωγές και της All The Madmen αλλά και της Crass Records, o δίσκος πωλούταν στα καταστήματα σε πολύ χαμηλή τιμή, η οποία μάλιστα αναγράφονταν στο εξώφυλλο. Το 'No Doves Fly Here', που βγήκε στην αγορά στις 18 Απριλίου 1981, ήταν ένα από τα σημαντικότερα τραγούδια της εποχής του 'ψυχρού πολέμου' και κάθε ακρόασή του παραπέμπει σε εκείνη την περίοδο, που η απειλή του πυρηνικού ολοκαυτώματος ήταν καθημερινότητα για τους πολίτες του κόσμου.
   Οι The Mob, όπως και πολλά άλλα punk rock σχήματα των early 80's, επανασυνδέθηκαν το 2011 και εμφανίστηκαν σε κάποια φεστιβάλ στην Αγγλία...


The sky is empty and it's turning different shades of colour,
It never did before and we never asked for war.
My mind is empty and my body different shapes of torture,
It never was before and we never asked for war.
 
No one is moving and no doves fly here,
No one is thinking and no doves fly here,
No one remembers beyond all this fear,
No doves fly here

The buildings are empty and the countryside is wasteland,
It never was before and we never asked for war.
The playgrounds are empty and the children limbless corpses,
They never were before and they never asked for war.
 
No one is moving and no doves fly here,
No one is thinking and no doves fly here,
No one remembers beyond all this fear,
No doves fly here

Words and music by The Mob
Produced by Penny Rimbaud
Recorded at Southern Studios London September 1981The Mob's best moments:
1. 'No Doves Fly Here'
2. 'Witch Hunt'
3. 'Cry Of The Morning'
4. 'I Hear You Laughing'
5. 'Slayed'
6. 'Crying Again'
7. 'Our Life Our World'
8. 'The Mirror Breaks'
9. 'Another Day Another Death'
10. 'I Wish'
 

1 σχόλιο: