Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

HAPPY B-DAY CRAIG ADAMS

   Σήμερα στον Up 'n' Loud (16.00-17.00) θα ακούσουμε μουσική και τραγούδια από τους Ηugh Masekela, Can, Buckcherry, Razorlight αλλά και Εlvis Costello & The Attractions, Pretenders, The Shoes, The Cramps, Sham 69, Attak, Poison Girls και θα ευχηθούμε χρόνια πολλά στον κιθαρίστα Craig Adams ακούγοντάς τον με τους The Sisters Of Mercy, The Mission, Coloursound...



   Στα δεξιά ο Andrew Eldritch, αριστερά ο Wayne Hussey και στη μέση της φώτο, ο κιθαρίστας Craig Adams, την εποχή που οι τρεις τους ήταν ο κορμός των Sisters Of Mercy, στα πρώτα χρόνια των 80's. O Craig Adams, είναι ο λιγότερο γνωστός από τους τρεις, αλλά η προσφορά του στους Sisters (αλλά και στα υπόλοιπα σχήματα που συμμετείχε) ήταν πραγματικά σημαντική.
   Γεννήθηκε στο Οtley το 1952 και μεγάλωσε στο Leeds. Eγκατέλειψε το σχολείο πριν το τελειώσει για να ασχοληθεί με τη μουσική που αγαπούσε από μικρός. Στο ξεκίνημά του, έπαιζε κιθάρα και keyboards στο συγκρότημα The Expelairs και συμμετείχε στα δύο singles που κατάφεραν να κάνουν το 1980. Έφυγε από το group λίγο μετά την κυκλοφορία του δεύτερου single και, εκείνη την εποχή, άρχισε να ασχολείται με την bass guitar.
   Έγινε μέλος των Sisters Of Mercy το 1981 και συμμετείχε (στο μπάσο και σε πολλές από τις συνθέσεις γράφοντας μουσική) στα πρώτα τους singles και EP's ('Αlice', 'The Reptile House EP', 'Τemple Of Love', 'Body And Soul' κ.α.) αλλά και στο άλμπουμ του 1985, 'First And Last And Always'. Στη συνέχεια, αποχώρησε από τους Sisters, λόγω μιας προσωπικής διαμάχης με τον Eldritch, ακολουθώντας τον Wayne Hussey στη δημιουργία των Mission.
   Από το 1985 και μέχρι το 1992, ο Adams ήταν ενεργό μέλος των Mission, συμμετέχοντας στους δίσκους 'God's Own Medicine' (1986), 'The First Chapter' (1987), 'Children' (1988), 'Carved In Sand' (1990) και 'Masque' (1992). Mετά την ηχογράφηση του τελευταίου, ο Hussey τον έδιωξε από το συγκρότημα, λόγω μουσικών διαφορών. Στα επόμενα χρόνια, όμως, ο Adams έπαιξε ξανά με τους Mission (1999-2002 και πρόσφατα από το 2011 μέχρι και σήμερα).
   Το 1993 ενώθηκε με τον Ian Astbury και τον Billy Duffy στους Cult και ηχογράφησε μαζί τους τον δίσκο 'The Cult' (1994), συμμετέχοντας, μάλιστα, στη σύνθεση του τραγουδιού 'Universal You'. Αποχώρησε και από τους Cult το 1995, ενώ έπαιξε ξανά μαζί τους, για λίγο, το 2002. Το 1998 μαζί με τον Billy Duffy και τον Mike Peters (των Alarm) δημιούργησε τους Coloursound. Το σχήμα κυκλοφόρησε έναν πολύ καλό δίσκο, που όμως, δεν έκανε επιτυχία και δεν ακούστηκε όσο θα μπορούσε.
   Στην επόμενη δεκαετία, ο Craig Adams, μοίρασε τον χρόνο του παίζοντας για τους Alarm και τους Spear Of Destiny (το συγκρότημα του Kirk Brandon από τους Theatre Of Hate)...



Craig Adams' best moments:
1. The Sisters Of Mercy - 'Marian'
2. The Mission - 'Beyond The Pale'
3. Coloursound - 'All Kinds Of Wonderful'
4. The Expelairs - 'To See You'
5. The Cult - 'Universal You'
6. The Sisters Of Mercy - 'Alice'
7. The Mission - 'Tower Of Strength'
8. The Cult - 'Star'
9. The Sisters Of Mercy - 'No Time To Cry'
10. The Mission - 'Severina'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου