Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

HAPPY B-DAY SIMON LE BON

   Αύριο, λόγω αργίας, δεν θα έχουμε εκπομπή στον Up 'n' Loud, οπότε, θα τα ξαναπούμε τη Δευτέρα. Σήμερα ακούσαμε The Shadows, Prince, Paul Simon, David Bowie, Lafayette Afro Rock Band, Interpol, Louis Tillett, Stone Temple Pilots, Vanessa Mae, The Sound, Tears For Fears, The Adverts και Duran Duran για να ευχηθούμε στον Simon Le Bon...




   O γόης των Duran Duran, γεννήθηκε σαν σήμερα το 1958 κοντά στο Bushley του Hertfordshire και από μικρό παιδί εμφανιζόταν στην τηλεόραση σε διαφημιστικά spots αλλά και σε μικρές παραστάσεις σε τοπικά θέατρα. Ξεκίνησε να σπουδάζει στη δραματική σχολή του University of Birmingham το 1978 αλλά το Μάη του 1980, η ζωή του θα άλλαζε, όταν μια φίλη του τον έφερε σε επαφή με τους John Taylor και Nick Rhodes. Οι τελευταίοι, βρισκόταν σε αναζήτηση τραγουδιστή για το συγκρότημα που είχαν δημιουργήσει δυο χρόνια πριν, μια που, ο Stephen 'Tin Tin' Duffy, τους είχε εγκαταλείψει για να κάνει solo καριέρα. Πόσο μπορεί να το μετάνοιωσε άραγε?...
   Με την προσθήκη των Andy Taylor και Roger Taylor και τον Le Bon στη θέση του τραγουδιστή, οι Duran Duran κυκλοφόρησαν το πρώτο τους album το 1981 και μπήκαν αμέσως στην 'εμπροσθοφυλακή' του κινήματος των new romantics που εκείνη την εποχή κέρδιζε έδαφος στην Αγγλία με groups όπως οι Spandau Ballet, Visage, Classix Nouveau κ.α. Ακολούθησαν πολύ μεγάλες επιτυχίες που βγήκαν από τους δίσκους 'Rio' (1982), 'Seven And The Ragged Tiger' (1983), 'Arena' (1984) και είχαν ένα μοναδικό promotion από πολύ ακριβά video clips.
   O Le Bon συμμετείχε στην ηχογράφηση του charity single 'Do They Know It's Christmas?', μαζί με τους Nick Rhodes και Roger Taylor ηχογράφησε ένα καλό album σαν Arcadia το 1985, ενώ με τους Duran Duran συμμετείχε στην ταινία James Bond 'A View To A Kill' ερμηνεύοντας το τραγούδι των τίτλων. Έμεινε στους Duran Duran και μετά την αποχώρηση των Andy και Roger Taylor το 1986 και γνώρισε κι άλλες επιτυχίες με τους δίσκους 'Notorious' (1986) και 'Big Thing' (1988), ενώ έπρεπε να περιμένει μέχρι το 1993 για να επανέλθει στις επιτυχίες με το 'The Wedding Album'. Από κει και πέρα, η φήμη των Duran Duran άρχισε να φθίνει για να επανέλθουν στα charts το 2001 με το δίσκο 'Astronaut'.
   Συνεργάστηκε επίσης με την Susanna Hoffs των Bangles, τον Nick Wood και τον DJ Ferry Corsten ενώ πρόσφατα συμμετείχε σε άλμπουμ του Mark Ronson. Είναι παντρεμένος από το 1985 με το top model Yasmin και μαζί της έχει τρεις κόρες!



Duran Duran's best moments:
1. 'The Seventh Stranger'
2. 'Careless Memories'
3. 'The Chauffeur'
4. 'Winter Marches On'
5. 'Planet Earth'
6. 'Save A Prayer'
7. 'American Science'
8. 'Box Full O' Honey'
9. 'Out Of My Mind'
10. 'Come Undone'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου