Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

THE CLASH at Shea Stadium

   Μερικά μικρά τεχνικά προβλήματα με ανάγκασαν να μην ξεκινήσω τη σημερινή εκπομπή όπως είχα προγραμματίσει (με το 'Trojans' των The Damned) αλλά δεν πειράζει, όλα είναι πιθανό να συμβούν όταν η εκπομπή είναι live. Αύριο καλύτερα, μεθαύριο ακόμη πιό καλά!




   Στις 12 και 13 του Οκτώβρη 1982, οι ανεπανάλητοι The Clash, έπαιξαν support για τους The Who στο τεράστιο Shea Stadium της Νέας Υόρκης στα πλαίσια της farewell tour του Pete Townshend και της παρέας του. Οι ίδιοι οι Who τους είχαν επιλέξει, πιστεύοντας ότι το group είναι το μέλλον του βρετανικού rock. Διαψεύστηκαν, βέβαια, μια που τρία χρόνια μετά από αυτή τη συναυλία οι Clash διέλυσαν, αφήνοντας όμως πίσω τους μια πολύ 'βαριά' κληρονομία.
   Το συγκρότημα, που εκείνη την περίοδο αποτελούσαν οι Joe Strummer (κιθάρα, φωνή), Mick Jones (κιθάρα, φωνή), Paul Simonon (μπάσσο) και Terry Chimes (ντραμς), βρισκότανε στο απώγειο της δημοτικότητάς του, με το άλμπουμ 'Combat Rock' να πουλάει πολύ ικανοποιητικά, ακόμη και στις ΗΠΑ (όπου μέχρι τότε δεν ήταν ιδιαίτερα δημοφιλείς) και οι συναυλίες τους εκεί να είναι όλες sold out. Εκείνες όμως τις δυο βραδιές οι Clash έπαιξαν μπροστά στο μεγαλύτερο ακροατήριο που είχαν συναντήσει. Περίπου 67.000 άνθρωποι είχαν κατακλύσει το εντυπωσιακό γήπεδο baseball Shea, πολλοί απ' τους οποίους είχαν βρεθεί εκεί, όχι για το main act, αλλά για το support group...
   Οι συναυλίες ηχογραφήθηκαν, αλλά κυκλοφόρησαν σε CD μόλις το 2008 με τίτλο 'Live At Shea Stadium', αφού οι Strummer και Jones, αφενός δεν ήταν ικανοποιημένοι από την ηχογράφηση αλλά και γιατί δεν ήθελαν με τίποτε να κυκλοφορήσει το group ένα ζωντανό άλμπουμ σε εκείνη τη φάση της καριέρας του.
   Απολαύστε ένα clip, με τους Strummer και Jones να θυμούνται καταστάσεις από εκείνες τις εμφανίσεις, καθώς και αποσπάσματα από τα 'Should I Stay Or Should I Go?' και 'Career Opportunities'. Το playlist που σημειώνω παρακάτω, αφορά τα τραγούδια που ακούστηκαν και στις δύο εμφανίσεις, μια που σαν support group δεν είχαν στη διάθεσή τους το χρόνο να παίξουν ένα ολοκληρωμένο live set. Και οι δύο βραδιές ξεκίνησαν με το 'London Calling'...


The Clash at Shea Stadium playlist:
1. 'London Calling'
2. 'Career Opportunities'
3. 'The Guns Of Brixton'
4. 'Rock The Casbah'
5. 'Police On My Back'
6. 'The Magnificent Seven'
7. 'Janie Jones'
8. 'Train In Vain'
9. 'Armagideon Time'
10. 'Brand New Cadillac'
11. 'Clampdown'
12. 'Should I Stay Or Should I Go?'
13. 'I Fought The Law'
14. 'Garageland'
15. 'Tommy Gun'
16. 'Spanish Bombs'
17. 'English Civil War'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου