Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

YAZOO

   Σήμερα στην εκπομπή (16.00-17.00 στον Up 'n' Loud Web Radio) θα ακούσουμε κάποιες καινούργιες κυκλοφορίες από τους Linkin Park, Duologue, Here We Go Magic, The Deets, TOY και θα κάνουμε μερικά flashbacks με τους Dead Kennedys, Sex Pistols, Johnny Thunders, Newtown Neurotics, John Cooper Clarke, The Monochrome Set, The Gist και θα ακούσουμε και τα δύο τραγούδια του single των Yazoo που είχε κυκλοφορήσει σαν σήμερα το 1982...



   Ο Vince Clark ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη των Depeche Mode και μάλιστα ο βασικός συνθέτης του σχήματος. Ήταν αυτός που έγραψε τα τραγούδια του δίσκου τους 'Speak & Spell' (1981) πριν πάρει την απόφαση να εγκαταλείψει το συγκρότημα για να κάνει κάτι διαφορετικό, κάτι αποκλειστικά δικό του. Έτσι λοιπόν δημιούργησε τους Yazoo, μαζί με την τραγουδίστρια Alison Moyet. Πήραν το όνομά τους από μια εταιρία δίσκων που κυκλοφορούσε δίσκους blues καλλιτεχνών. Αντιμετώπισαν πρόβλημα στην Αμερική με το όνομα, μια που υπήρχε ήδη ένα rock συγκρότημα που χρησιμοποιούσε τη λέξη Yazoo σαν όνομα. Έτσι, αναγκάστηκαν να κυκλοφορούν τους δίσκους τους στις Η.Π.Α. σαν Yaz...
   Το πρώτο τους τραγούδι ήταν το 'Only You' (UK No.2 hit single), το Μάρτη του 1982 και τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς έβγαλαν σε single το υπερεπιτυχημένο 'Don't Go' (UK No.3 hit single), που παρόλο που δεν έγινε Νο.1 στην πατρίδα τους, τους άνοιξε το δρόμο της επιτυχίας στην Αμερική και θεωρείται σήμερα ένα από τα electropop classics των 80's. O πρώτος τους δίσκος ('Upstairs At Eric's') έγινε πλατινένιος και η επιτυχία συνεχίστηκε με το 'The Other Side Of Love' (UK No.13 hit single) που κυκλοφόρησε μετά το ντεμπούτο τους και δεν υπήρχε στο άλμπουμ.
   Τον Ιούλιο του 1983 το ντουέτο παρουσίασε τον δεύτερο δίσκο του ('You & Me Both') που έγινε Νο.1 στην Αγγλία και έβγαλε το πολύ επιτυχημένο 'Nobody's Diary' (UK No.3 hit single). Λίγο πριν την κυκλοφορία του δίσκου, όμως, οι Clarke και Moyet ανακοίνωσαν την απόφασή τους να δουλέψουν πλέον χωριστά. H Αlison ξεκίνησε μια πολύ επιτυχημένη solo καριέρα και ο Clarke ηχογράφησε με τον Feargal Sharkey των Undertones σαν Assembly, ενώ στη συνέχεια παρέμεινε σε τροχιά επιτυχιών με τους Erasure.
   To 2008, οι δυο τους ξαναβρέθηκαν για μια reunion περιοδεία. Κάποια ηχογραφημένα μέρη αυτής, κυκλοφόρησαν σε δίσκο με τίτλο 'Reconnected Live' το 2010.



Υazoo's best moments:
1. 'Winter Kills'
2. 'Only You'
3. 'Don't Go'
4, 'Nobody's Diary'
5. 'Situation'
6. 'The Other Side Of Love'
7. 'Walk Away From Love'
8. 'Goodbye 70's'
9. 'Bring Your Love Down (Didn't I)'
10. 'Midnight'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου