Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

2011 IN ROCK MUSIC part 5 (favs)

   Μετά από τέσσερις εκπομπές με ακούσματα από το 2011, ήρθε η ώρα (16.00-17.00) να απολαύσω για μια ακόμη φορά, τους δεκαπέντε δίσκους που άκουσα και αγάπησα πιό πολύ από όλους τους άλλους, μέσα στη χρονιά που πέρασε. Συντονιστείτε λοιπόν στον Up 'n' Loud Web Radio εάν και εφόσον μπορείτε και θέλετε να μου κάνετε παρέα σε μια πολύ ευχάριστη ώρα για μένα. Ακολουθεί η λίστα με τους καλύτερους δίσκους του 2011, έτσι όπως τους εκτίμησα προσωπικά. Είμαι σίγουρος, ότι σε ένα μήνα από τώρα θα θέλω να την αλλάξω, όπως κάνω κάθε φορά εδώ και πολλά χρόνια...



1. Cat's Eyes - 'Cat's Eyes'
Είναι ο Άγγλος τραγουδιστής των Horrors, Faris Badwan, μαζί με την Ιταλοκαναδή σοπράνο και πολυοργανίστρια Rachel Zeffira στη συνεργασία-έκπληξη της χρονιάς.
2. Magazine - 'No Thyself'
Ποιός θα μου το έλεγε (και θα τον πίστευα) ότι οι Magazine θα κυκλοφορούσαν άλμπουμ μετά από 30 χρόνια και θα ήταν τόσο μα τόσο καλό;
3. Tom Waits - 'Bad As Me'
Ποιός θα μου το έλεγε ότι ο Waits θα βγάλει δίσκο και θα είναι κακός και θα τον πίστευα;
4. Fleet Foxes - 'Helpnessness Blues'
Συνεχίζουν να μας προσφέρουν μοναδικά μουσικά ταξίδια και όνειρα στο δεύτερό τους δίσκο και μας κάνουν να ανυπομονούμε για τον τρίτο.
5. The Horrors - 'Skying'
Το 2011 ήταν η χρονιά τους. Το τρίτο τους άλμπουμ είναι ένας απίστευτα καλός rock δίσκος, ενώ ο τραγουδιστής τους συμμετέχει και στον δίσκο που βρίσκεται στο Νο.1 της λίστας!
6. Suuns - 'Zeroes QC'
Είναι από το Montreal του Καναδά και γουστάρουν να ακούνε (και αρκετές φορές και να ακούγονται σαν τους) Suicide, Can, Joy Division, Primal Scream. Ειδικά τους Suicide και τους Can τους έχω μεγάλη αδυναμία βλέπετε...
7. Arctic Monkeys - 'Suck It And See'
Ότι ο μικρός είναι από τους πιο ταλαντούχους της γενιάς του μας έδωσε να το καταλάβουμε αρκετές φορές μέχρι τώρα. Ακόμη μια, λοιπόν...
8. Kate Bush - '50 Words For Snow'
Θα σ' αγαπώ για πάντα γλυκιά μου νεράιδα. Μη μ' αφήσεις ξανά να περιμένω χρόνια για να ξανάρθεις. Πόσο ωραία ήταν πέρυσι που έβγαλες δύο δίσκους. Πόσο ευτυχισμένο με έκανες.
9. Kasabian - 'Velociraptor!'
Εντάξει δισκάρα μεγάλη δεν είναι, το προηγούμενό τους ήταν καλύτερο και πιό ψυχεδελικό, αλλά να... μ' αρέσουν πολύ και δεν μπορώ να το κρύψω!
10. Gang Gang Dance - 'Eye Contact'
Αμερικανοί από το Manhattan με τραγουδίστρια την ελληνικής κατάγωγης Liz Bougatsos (με κρέμα) που πριν ήταν στο ακραία πειραματικό σχήμα Russia. Φέτος έκλεισαν τα δέκα τους χρόνια με τον καλύτερο τρόπο.
11. Beirut - 'The Rip Tide'
Επιτέλους, ο Zachary Francis Condon άφησε στην άκρη τη μονότονη βαλκανική μουσική και έφτιαξε έναν καθαρά alternative rock δίσκο. Τι τα θες τα χάλκινα ρε φίλε, όταν έχεις μέσα σου τόσο όμορφη, δική σου μουσική; Εξάλλου... από τη Santa Fe είσαι!
12. Slow Club - 'Paradise'
Είναι ο Charles Watson και η Rebecca Taylor από το Sheffield και ο δεύτερος δίσκος τους είναι πανέμορφος...
13. Black Lips - 'Arabia Mountain'
Από την Atlanta της Georgia, με έξι άλμπουμ στο ενεργητικό τους, ένα μέλος που χάθηκε στο παθητικό τους και φήμες για εκρηκτικές και επεισοδιακές ζωντανές εμφανίσεις.
14. Cold Cave - 'Cherish The Light Years'
Κι όμως, ο προηγούμενος δίσκος του Wesley Eisold δεν μου είχε αρέσει καθόλου. Εδώ όμως τα πράγματα άλλαξαν. Ίσως να τον έβαζα στους δέκα;
15. Hunx & His Punx - 'Too Young To Be In Love'
60's, power pop, punk rock, electro rock, kitsch, Oakland, California...



2011's best rock moments part 5:
1. Cat's Eyes - 'Cat's Eyes'
2. Magazine - 'The Burden Of A Song'
3. Tom Waits - 'Bad As Me'
4. Fleet Foxes - 'Lorelai'
5. The Horrors - 'Still Life'
6. Suuns - 'Arena'
7. Cold Cave - 'Underground USA'
8. Kate Bush - 'Wild Man'
9. Beirut - 'East Harlem'
10. Kasabian - 'Days Are Forgotten'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου